Connect with us

Önvédő hálózatok

Dotkom

Önvédő hálózatok

A Cisco Systems és a Trend Micro a mai napon bejelentették, hogy Magyarországon is együttműködnek a Cisco Network Admission Control (NAC) Programban.

A Cisco Self-Defending Network (önvédő hálózat) biztonsági stratégiájának részét képező NAC Program a kliensoldali biztonsági megoldások hálózati szintű ellenőrzésével korlátozza a vállalati hálózatokban a hálózati férgek és vírusfenyegetések által okozott károk lehetőségét. A Trend Micro a legújabb NAC kompatibilis vállalati ügyfélmegoldás, a Trend Micro OfficeScan Corporate Edition 6.5 termékével támogatja a programot, amely jelentős mértékben megnöveli az esélyt arra, hogy a hálózat felismerje és megelőzze a fenyegetéseket, valamint alkalmazkodhasson azokhoz.

A NAC automatikusan érvényesíti továbbá a vállalati biztonsági házirendet az összes NAC kompatibilis eszközön, és csak az informatikai biztonságért felelős rendszergazdák által beállított biztonsági házirendeknek megfelelő – például a legfrissebb telepített vírusvédelmi szoftvert futtató – kliensgépek számára engedélyezett a hozzáférés a hálózathoz. Az integrált biztonsági infrastruktúra növeli a hálózati rendelkezésre állást, rugalmasságot és termelékenységet, valamint csökkenti az IT-költségeket.

„Az informatikai biztonság ma már nem technológiai, hanem üzleti kérdés. A vírustámadások okozta globális károk 2003-ban meghaladták a 13 milliárd dollárt.” – mondta Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatója – „A Cisco Systems Self Defending Network kezdeményezésének lényege, hogy a támadásoknak az intelligens hálózat proaktív módon vet gátat. A hálózati hozzáférést szabályozó rendszerek alkalmazásával megoldható, hogy kizárólag csak a szervezet hálózatbiztonsági szabályainak eleget tevő végberendezések – PC-k, szerverek és PDA-k – férhessenek hozzá a hálózathoz. A Cisco Systems folyamatosan dolgozik olyan partneri kapcsolatok kiépítésén, amelyek révén a vállalatoknak és intézményeknek a hálózatok teljes egészére kiterjedő, automatikus, integrált védelmet nyújthatunk. A Trend Micro ebben egyik kiemelt stratégiai partnerünk.”

A Trend Micro OfficeScan együttműködik a hálózati NAC kompatibilis eszközökkel a vírusvédelmi biztonsági házirendek betartatása érdekében. Az integrált Cisco Trust Agent (CTA) ügynökön keresztül az OfficeScan kliensek kommunikálnak a Cisco hálózati eszközökkel, és együttműködésükkel segítik a rendszergazdákat a hálózati biztonsági házirendek betartatásában a vírus- és féregtámadások elkerülése érdekében. Ez a képesség különösen fontos a mobil munkavállalók és a külső alvállalkozók ellenőrzésekor, akik gyakran csatlakoznak a hálózathoz, és nem feltétlenül felelnek meg az ilyen biztonsági követelményeknek. Még egy támadás esetén is, a biztonsági házirend betartatásának képessége csökkenti az újrafertőzés esélyét, mivel a megfelelő biztonsági frissítésekkel nem rendelkező számítógépek azonosíthatók és kizárhatók a rendszerből.

A Cisco a Trend Micro hálózati féreg- és vírusmintáit beépíti a Cisco IOS szoftver-alapú útválasztókra épülő Cisco Intrusion Detection System (IDS – behatolásfigyelő rendszer) szoftverbe, a Cisco Catalyst kapcsolókba és a hálózati biztonsági készülékekbe. Ennek köszönhetően a hálózati fenyegetések kezelése intelligensebbé válik, és egy további valós idejű fenyegetésvédelmi szint jön létre az ügyfelek ismert és ismeretlen hálózati féreg- és vírustámadásokkal szembeni védelméhez.

A Cisco egy további Trend Micro technológiát is felhasznál, amely a későbbiekben még jobb fenyegetés-megelőzési képességeket biztosít, és az alábbi funkciókat kínálja:
Sebezhetőségi értékelés: Segítséget nyújt a sebezhető gépek elkülönítésében és védelmében, és növeli a végpontok védelmét.
Fertőzésmegelőzés: integrálja a házirend alapú támadásszűrő képességeket a Cisco IDS szoftverbe a hálózati féreg- és vírusfelismerés felgyorsítása céljából, így segítve az ügyfeleket az új támadások korai szakaszban történő felismerésében, szűrésében és megfékezésében
Károk helyreállítása: Biztosítja az ügyfeleknek az automatikus felmérést és a fertőzött rendszerek helyreállítását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom