Connect with us

Működő prototípus az üzemanyaggal hajtott notebookból

Dotkom

Működő prototípus az üzemanyaggal hajtott notebookból

A távol-keleti NEC bejelentette, hogy a héten kerül bemutatásra egy olyan noteszgép prototípusa, mely már folyékony üzemanyagból állít elő energiát az eszköz működtetéséhez.

Az NEC bejelentése szerint jelentős fejlesztést hajtottak végre a korábbi üzemanyagcellás megoldáson, melynek eredményeként 20 százalékkal csökkenthették a méretet, s mindenközben változatlan maradhatott az energia-leadási mutató. Ez észrevehető eltéréssel is jár a noteszgépet tekintve: míg az egy évvel korábbi prototípus az LCD-je mögött egy nagy (mondhatni ormótlan) üzemanyagtartályt hordozott, addig az új típusnál ez a kényelmetlenségi tényező eltűnt.

Hozzávetőleg 50 mW-os teljesítményt tudott kipréselni a tavalyi fejlesztés révén az NEC négyzetcentiméterenként az újszerű ˝akkumulátorból˝, ezért igencsak jó eredmény, hogy az idei prototípus már ugyanekkora felületen 70 mW előállítására képes. Mindezek mellett a gyártó komolyan foglalkozott az üzemanyagtartály folyamatos figyelésének és a rendszer karbantartásának fejlesztésével, ezáltal zökkenőmentesebbé téve a világszerte gyerekcipőben járó technológia adoptálását.

Ettől függetlenül még messze állnak a kereskedelmi megjelenéstől, az NEC például nem is volt hajlandó elárulni semmilyen időpontot azzal kapcsolatban, hogy mikor kerülnek az első, ilyen noteszgépek a boltok polcaira. Mindez azt jelenti, hogy a vállalat óvatosabbá vált: tavaly még azt jósolták, hogy az idei év végére az első fecskék már megjelenhetnek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom