Connect with us

Hirdetés

technokrata

Működő prototípus az üzemanyaggal hajtott notebookból

Dotkom

Működő prototípus az üzemanyaggal hajtott notebookból

A távol-keleti NEC bejelentette, hogy a héten kerül bemutatásra egy olyan noteszgép prototípusa, mely már folyékony üzemanyagból állít elő energiát az eszköz működtetéséhez.

Az NEC bejelentése szerint jelentős fejlesztést hajtottak végre a korábbi üzemanyagcellás megoldáson, melynek eredményeként 20 százalékkal csökkenthették a méretet, s mindenközben változatlan maradhatott az energia-leadási mutató. Ez észrevehető eltéréssel is jár a noteszgépet tekintve: míg az egy évvel korábbi prototípus az LCD-je mögött egy nagy (mondhatni ormótlan) üzemanyagtartályt hordozott, addig az új típusnál ez a kényelmetlenségi tényező eltűnt.

Hozzávetőleg 50 mW-os teljesítményt tudott kipréselni a tavalyi fejlesztés révén az NEC négyzetcentiméterenként az újszerű ˝akkumulátorból˝, ezért igencsak jó eredmény, hogy az idei prototípus már ugyanekkora felületen 70 mW előállítására képes. Mindezek mellett a gyártó komolyan foglalkozott az üzemanyagtartály folyamatos figyelésének és a rendszer karbantartásának fejlesztésével, ezáltal zökkenőmentesebbé téve a világszerte gyerekcipőben járó technológia adoptálását.

Ettől függetlenül még messze állnak a kereskedelmi megjelenéstől, az NEC például nem is volt hajlandó elárulni semmilyen időpontot azzal kapcsolatban, hogy mikor kerülnek az első, ilyen noteszgépek a boltok polcaira. Mindez azt jelenti, hogy a vállalat óvatosabbá vált: tavaly még azt jósolták, hogy az idei év végére az első fecskék már megjelenhetnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés