Connect with us

technokrata

Működő prototípus az üzemanyaggal hajtott notebookból

Dotkom

Működő prototípus az üzemanyaggal hajtott notebookból

A távol-keleti NEC bejelentette, hogy a héten kerül bemutatásra egy olyan noteszgép prototípusa, mely már folyékony üzemanyagból állít elő energiát az eszköz működtetéséhez.

Az NEC bejelentése szerint jelentős fejlesztést hajtottak végre a korábbi üzemanyagcellás megoldáson, melynek eredményeként 20 százalékkal csökkenthették a méretet, s mindenközben változatlan maradhatott az energia-leadási mutató. Ez észrevehető eltéréssel is jár a noteszgépet tekintve: míg az egy évvel korábbi prototípus az LCD-je mögött egy nagy (mondhatni ormótlan) üzemanyagtartályt hordozott, addig az új típusnál ez a kényelmetlenségi tényező eltűnt.

Hozzávetőleg 50 mW-os teljesítményt tudott kipréselni a tavalyi fejlesztés révén az NEC négyzetcentiméterenként az újszerű ˝akkumulátorból˝, ezért igencsak jó eredmény, hogy az idei prototípus már ugyanekkora felületen 70 mW előállítására képes. Mindezek mellett a gyártó komolyan foglalkozott az üzemanyagtartály folyamatos figyelésének és a rendszer karbantartásának fejlesztésével, ezáltal zökkenőmentesebbé téve a világszerte gyerekcipőben járó technológia adoptálását.

Ettől függetlenül még messze állnak a kereskedelmi megjelenéstől, az NEC például nem is volt hajlandó elárulni semmilyen időpontot azzal kapcsolatban, hogy mikor kerülnek az első, ilyen noteszgépek a boltok polcaira. Mindez azt jelenti, hogy a vállalat óvatosabbá vált: tavaly még azt jósolták, hogy az idei év végére az első fecskék már megjelenhetnek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fitnesz-kiegeszitők

Kütyük

Fitnesz-kiegészítők és az edzésmonitorozás

2019. november 19. kedd
ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda

Dotkom