Connect with us

Google és Yahoo – kiegyezik a két rivális?

Dotkom

Google és Yahoo – kiegyezik a két rivális?

Az 1 GB-nyi tárhelyet kínáló Gmail e-mailszolgáltatás a napokban egyik legnagyobb riválisának spamellenes technikáját kezdte alkalmazni.

Hétfő óta a Gmail által elküldött e-mailek már a Domainkeys nevű technológia révén minősíttethetnek spammentesnek – mindez kiolvasható az üzenetek fejlécéből. Amint egy olyan e-mail headert nyit meg valaki, ami a Gmail rendszeréből érkezett, kiolvasható a ˝ DomainKey-Signature˝ kód, ami azt jelzi, hogy a Google alkalmazza a Yahoo spamellenes technológiáját.

Maga a Domainkeys a Yahoo azon fejlesztése, mely révén meghatározható az elektronikus levelek eredete; azaz ennek használatával az úgynevezett spoofing (amikor a címzett másnak az elérhetőségét látja a feladósorban, mint aki valójában küldte a levelet) technikák küszöbölhetők ki. Mindezt úgy éri el a Domainkeys, hogy minden e-mailhez csatol egy kódolt digitális toldalékot (tag), amit aztán a felhasználónak való továbbítás előtt összehasonlítanak az e-mailszerverek egy nyilvánosság számára is nyitott adatbázissal – így meghatározható, hogy valóban a valós Internet-címét tartalmazza-e a levél a feladónál. Ismeretes, hogy a spammerek és a vírusok előszeretettel alkalmaznak valótlan feladócímeket, megtévesztendő az internetezőket.

Hasonlóval kísérletezik a Microsoft is, Sender ID névre hallgató megoldásával. Ennek azonban az a hátránya, hogy az alkalmazáshoz fűződő jogok a Microsoft kezében vannak, így a nyíltforrású közösség nem tudná tovább biztosítani az egyes szoftverek legális ingyenességét. Az AOL éppen ezért hagyott fel a technika tesztelésével, ahogyan például az Apache is elutasította a redmondi fejlesztés adoptálását. Az America Online jelenleg szintén a Yahoo Domainkeys-ét próbálgatja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom