Connect with us

Elhallgatott hackertámadás az egyetemi hálózat ellen

Dotkom

Elhallgatott hackertámadás az egyetemi hálózat ellen

1,4 millió ember társadalombiztosítási száma jutott illetéktelenek kezébe egy felsőoktatási intézmény ellen intézett támadás során – ez csak hónapokkal az eset után derült ki.

Az USA egyik leggazdagabb államának számító Kalifornia legismertebb egyetemére, a Berkeley-re tört be egy hacker. Ez minden idők legrosszabb támadása volt, ami az iskolát érte, az oktatási intézmény szemszögéből nézve. ˝A vizsgálat folyamatosan zajlik, de nem tudjuk, hogy a személyes információkat felhasználták-e már.˝ – közölte Carlos Ramos, a Kaliforniai Egészségügyi és Emberi szolgáltatásokat nyújtó ügynökség titkárhelyettese. Az FBI szintén foglalkozik az esettel, de a támadó kilétét még (mindig) homály fedi.

A nevekhez azáltal férhetett hozzá a hacker, hogy a Berkeley egyetem egyik kutatója adatokat gyűjtött idős emberekről és olyan személyekről, akik idős emberek otthoni ellátását végezték, abból a célból, hogy tanulmányozza az otthoni ellátás költségeinek hatását, mondta Ramos. A neveken felül otthoni lakcímek, telefonszámok és születési dátumok is megtalálhatók voltak az adatbázisban, melyet egyébként az állam által megkövetelt adatvédelmi feltételeknek megfelelő módon hoztak létre.

További érdekesség, hogy nem mostanában történt az eset: még augusztus végén törtek be az egyetem számítógépes rendszerébe; azonban szeptember végéig erről nem is értesítették az állami szerveket, mivel addig saját, az FBI-jal közösen lefolytatott vizsgálataik miatt nem akartak információkat kiadni a betörésről. Emiatt a nyilvánosság is csak az elmúlt héten értesült a történtekről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom