Connect with us

Hirdetés

technokrata

Árcsökkentés az Intel háza táján

Dotkom

Árcsökkentés az Intel háza táján

Az Intel bejelentette, hogy árat csökkent mobilprocesszorai körében; ez a napokban útjára indult, a szegmensben új csúcsot felállító lapka egyik ˝hozománya˝.

Pár napja tette közzé a chipgyártó, hogy Pentium M processzorainak és a komplett Centrino csomagnak is csökkentette az árát. Amint arról tegnap beszámoltunk, az új CPU a 765-ös sorozatszámot viseli, ez a 2,1 GHz-es órajelen működő lapka lett az Intel kínálatában az új ˝király˝. Az új bajnoknak ˝csinált helyet˝ az árcsökkentéssel a processzorgyártó.

Csökkent viszont a teljesítményben alatta elhelyezkedő típusok ára: a korábbi csúcskategóriás, 755-ös változat (mely 2 GHz-es működési frekvenciával és 2 MB-nyi cache-sel rendelkezik) ára esett a legnagyobbat: 34 százalékos zuhanással 637 dollárról 423 dollárra mérséklődött az ára. A 745-ös, 1,8 GHz-en működő mikroprocesszor 423 dollár helyett immár csupán 294 dollárba kerül. Az 1,6 GHz-es változat 241 dollár helyett pedig 209 dollárért is megkapható már. Természetesen ezen árak nagy tételben (legalább 1000-es mennyiség vásárlása esetén) érvényesek.

Napjainkban egy érdekes jelenség felerősödésének vagyunk tanúi: míg desktop fronton a piac legnagyobbika folyamatosan teret veszt a jóval alacsonyabb frekvencián működő, ám kevésbé energiaigényes, 64 bites AMD processzorokkal szemben, addig a noteszgépek területén egyértelműen dominál az Intel. Az Advances Micro Devices ugyan ebben a szegmensben is kínál saját megoldásokat, de a Centrino népszerűségével (és az ebbel ölt reklám-milliárdokkal) szemben egyelőre nem tudja felvenni a versenyt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés