Connect with us

technokrata

Még fejlettebb spam-, phishing és spyware szűrés az E-mail Filter 5.0-val

Dotkom

Még fejlettebb spam-, phishing és spyware szűrés az E-mail Filter 5.0-val

Megjelent a Surfcontrol E-mail Filter 5.0, mely a továbbfejlesztett spamvédelmen túl immár a tartalomszűrés eddig ismeretlen területét, a phishing és spyware elleni védelmet is nyújtja, linuxos Riskfiltere pedig appliance-ként véd.

A Surfcontrol bejelentette E-mail Filterének 5.0-ás verzióját, mely alapos spamvédelmet kínál, többek között a DHA-támadások ellen is. A DHA a spammerek azon legújabb technikája, amivel a későbbi áldozatok e-mail címeit gyűjtik össze. Spamvédelemre ezen felül digitális lenyomatokat, heurisztikát, neurális hálózatokon alapuló mesterséges intelligenciát és úgynevezett LexiRules technológiát is alkalmaz.

A digitális lenyomatok konkrét spameket és egyéb szemét e-maileket tartalmaznak, és az adatbázis naponta 10.000 spammel bővül. Csak a digitális lenyomatok használatával 0% false positive (hamis riasztás) arány érhető el. A heurisztika több mint 1000 tulajdonság szerint vizsgálja, hogy az adott e-mail mennyire valószínűen spam. A LexiRules segítségével Boole-féle elemzések végezhetők az e-maileken, míg a mesterséges intelligencia úgynevezett adaptív gondolkodási technológiát alkalmaz a spamek jellegzetességeinek felderítéséhez. Ez utóbbi elsősorban a két leggyakoribb spamtípusra, a felnőtt tartalmú és szerencsejáték-spamek felismerésére lett optimalizálva. A spamként felismert üzenetek ezután izolálhatók, és a felhasználók naponta értesíthetőek az aznap érkezett spamjeikről.

Ezen felül URL-kategórialistát is mellékelnek az E-mail Filterhez, aminek segítségével a spyware-ekre, phishing oldalakra, illetve egyéb káros tartalmakra (hacker-, rasszista-, szerencsejáték-oldalak stb.) mutató linkeket tartalmazó e-mailek a többitől külön kezelhetőek. A VLA mesterséges intelligens tanuló modult is továbbfejlesztették, így a bizalmas információk kiszivárgásának megakadályozása még pontosabban oldható meg a Surfcontrol E-mail Filter segítségével.

Megjelentette a Surfcontrol a Linuxra alapuló Riskfilter termékét is, mely egy integrált appliance megoldás. Célként az egyszerű telepítés és üzemeltetést szem előtt tartva a Riskfilter a különösen nagy forgalmú hálózatok számára is kimagasló e-mail védelmet nyújt.

Nemes Dániel, a Surfcontrolt hazánkban képviselő Filtermax stratégiai igazgatója elmondta, Magyarországon elsősorban a spamvédelem miatt vesznek tartalomszűrő termékeket, azonban egyre fontosabb a titkos információk védelme is. „Sok gyártó állítja, hogy tartalomszűrő funkciókat kínál, azonban hazánkban mindössze 2-3 valódi e-mail tartalomszűrő érhető el. Ezek, illetve az utánzatok között óriási különbség van, nem véletlen, hogy a Surfcontrol az IDC adatai szerint a leggyorsabban növekvő e-mail szűrő.” – mondta el Nemes.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp