Connect with us

Hirdetés

technokrata

A WestLB AG a HP-t választotta globális informatikai szolgáltatópartneréül

Dotkom

A WestLB AG a HP-t választotta globális informatikai szolgáltatópartneréül

Öt éven keresztül a HP Szolgáltatások üzletága menedzseli a WestLB globális IT-infrastruktúráját és irányítja webes/irodai alkalmazásainak fejlesztését.

Németország egyik vezető kereskedelmi bankja, a WestLB AG a HP-t választotta globális informatikai szolgáltatópartneréül. A terv szerint 2005. január 1-jén induló partnerkapcsolat keretében a HP fogja menedzselni a WestLB globális IT-infrastruktúráját és irányítani alkalmazásfejlesztési tevékenységének egy részét. Az 500 millió dollár értékű szolgáltatást tartalmazó megállapodást részként a HP mintegy 450 dolgozót vesz át a WestLB-től Düsseldorfban, Londonban, New York-ban és Tokióban.

A HP az alkalmazás-szolgáltatásoktól az infrastruktúra-szolgáltatásokig terjedő, átfogó csomagot dolgoz ki a WestLB asztali gépes környezetének – azon belül levelezőrendszereinek, irodai alkalmazásainak és a telefonhálózatainak – menedzselésére. A HP végzi majd a hálózatok felügyeletét és üzemeltetését, valamint a cég webhelyének és intranet-hálózatának fejlesztését és támogatását. Emellett ügyféltámogatási és projektszolgáltatásokat is fog nyújtani ügyfelének.

„Az IT-funkciók áthelyezése újabb lépést jelent stratégiánk megvalósítása felé, melynek értelmében ezentúl alaptevékenységünkre kívánjuk összpontosítani az erőforrásokat.” – mutatott rá Klaus-Michael Geiger, a WestLB igazgatótanácsának tagja. „A HP által ajánlott, roppant meggyőző, testre szabott szolgáltatáscsomag rugalmas és gazdaságos megoldásokat tartalmaz. A konstrukció ugyanakkor a WestLB System dolgozói számára is megnyugtató kilátásokat nyújt.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy stratégiai kapcsolatot építhetünk ki a WestLB-vel, és globális IT-outsourcing szakértelmünkkel hozzásegíthetjük partnerünket költségei lefaragásához és reagálókészsége javításához.” – nyilatkozta Uli Holdenried, a HP menedzselt szolgáltatásokért felelős üzletága, a HP Managed Services alelnöke. „Partnerkapcsolatunk tovább erősíti vezető pozíciónkat a globális IT-szolgáltatások piacán.”

A HP alkalmazkodó nagyvállalati stratégiája, a HP Adaptive Enterprise jegyében fogja támogatni a WestLB informatikai környezetét. Az üzleti és az informatikai működés összehangolását célzó koncepciót követve a HP ügyfelei előnyt kovácsolhatnak a változásokból.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés