Connect with us

A WestLB AG a HP-t választotta globális informatikai szolgáltatópartneréül

Dotkom

A WestLB AG a HP-t választotta globális informatikai szolgáltatópartneréül

Öt éven keresztül a HP Szolgáltatások üzletága menedzseli a WestLB globális IT-infrastruktúráját és irányítja webes/irodai alkalmazásainak fejlesztését.

Németország egyik vezető kereskedelmi bankja, a WestLB AG a HP-t választotta globális informatikai szolgáltatópartneréül. A terv szerint 2005. január 1-jén induló partnerkapcsolat keretében a HP fogja menedzselni a WestLB globális IT-infrastruktúráját és irányítani alkalmazásfejlesztési tevékenységének egy részét. Az 500 millió dollár értékű szolgáltatást tartalmazó megállapodást részként a HP mintegy 450 dolgozót vesz át a WestLB-től Düsseldorfban, Londonban, New York-ban és Tokióban.

A HP az alkalmazás-szolgáltatásoktól az infrastruktúra-szolgáltatásokig terjedő, átfogó csomagot dolgoz ki a WestLB asztali gépes környezetének – azon belül levelezőrendszereinek, irodai alkalmazásainak és a telefonhálózatainak – menedzselésére. A HP végzi majd a hálózatok felügyeletét és üzemeltetését, valamint a cég webhelyének és intranet-hálózatának fejlesztését és támogatását. Emellett ügyféltámogatási és projektszolgáltatásokat is fog nyújtani ügyfelének.

„Az IT-funkciók áthelyezése újabb lépést jelent stratégiánk megvalósítása felé, melynek értelmében ezentúl alaptevékenységünkre kívánjuk összpontosítani az erőforrásokat.” – mutatott rá Klaus-Michael Geiger, a WestLB igazgatótanácsának tagja. „A HP által ajánlott, roppant meggyőző, testre szabott szolgáltatáscsomag rugalmas és gazdaságos megoldásokat tartalmaz. A konstrukció ugyanakkor a WestLB System dolgozói számára is megnyugtató kilátásokat nyújt.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy stratégiai kapcsolatot építhetünk ki a WestLB-vel, és globális IT-outsourcing szakértelmünkkel hozzásegíthetjük partnerünket költségei lefaragásához és reagálókészsége javításához.” – nyilatkozta Uli Holdenried, a HP menedzselt szolgáltatásokért felelős üzletága, a HP Managed Services alelnöke. „Partnerkapcsolatunk tovább erősíti vezető pozíciónkat a globális IT-szolgáltatások piacán.”

A HP alkalmazkodó nagyvállalati stratégiája, a HP Adaptive Enterprise jegyében fogja támogatni a WestLB informatikai környezetét. Az üzleti és az informatikai működés összehangolását célzó koncepciót követve a HP ügyfelei előnyt kovácsolhatnak a változásokból.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő