Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hardveres vírusvédelemmel ellátott, kompakt notebook a Sharptól

Dotkom

Hardveres vírusvédelemmel ellátott, kompakt notebook a Sharptól

A Sharp bemutatta Actius MP30-as noteszgépét, mely kialakításánál elsődleges szempont volt a kényelmes hordozhatóság.

Az Actius MP30-as a Transmeta Efficeon (TM8800) processzorára épül, ebből is egy 1,6 GHz-es órajellel bíró változatot kapott. A lapka rendelkezik az úgynevezett No eXecute (NX) technológiával, mely hardveresen igyekszik védeni a rendszert a puffertúlcsordulástól (és így az erre épülő vírusok hatásától). Operatív tárának mérete 512 MB-nyi, DDR memóriából maximálisan 1 GB-ot képes magába fogadni.

Már említettük, hogy a hordozhatóság elsődleges szempont volt a kicsiny eszköz kialakításánál; ahogy az már az ultraportable kategóriában lenni szokott, kompakt méretekkel rendelkezik a noteszgép. 10,4 colos LCD-jén azonban ebben a kategóriában nagy, XGA (1024×768 pixeles) felbontás megjelenítésére képes, ezzel biztosítva a szemnek tetsző látványvilágot. Grafikus vezérlő gyanánt a kanadai Ati Mobility Radeon 7500-as videokártyája került a hordozható számítógépbe, mely 32 MB-nyi saját memória felett rendelkezik.

Merevlemezének kapacitása 40 GB, s ellátták egy beépített optikai meghajtóval is: kombódrive-ja DVD-k és CD-k olvasásra, ez utóbbi média írására is fel van készítve. Érdekessége, hogy egy gomb megnyomásával anélkül is le lehet játszani audió CD-ket, hogy a számítógép operációs rendszerének teljesen fel kellene állnia.

A Windows XP Home változatának SP2-vel ellátott verziójával előre telepítetten érkező Actius MP30-as tömege a 802.11g vezetékmentes modullal együtt sem éri el az 1,3 kg-ot. A Sharp szerint a körülbelül 4,6 órás működésre képes eszköz 1900 dollár körüli áron vásárolható meg (egyelőre csak az USA-ban).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés