Connect with us

Cisco és Microsoft: együtt a biztonsági fenyegetések ellen

Dotkom

Cisco és Microsoft: együtt a biztonsági fenyegetések ellen

A két vállalat hálózati és végponttól végpontig terjedő biztonsági technológiáinak integrálásával segíti az együttműködést és a szabványosítást.

A Cisco Systems a Microsoft bejelentették, hogy együttműködésre lépnek egymással, melynek keretében megosztják és integrálják biztonsági és „egészségmegőrző” technológiáikat. A szövetség célja, hogy a két vállalat együtt olyan megoldásokat hozzon létre, melyekkel közös ügyfeleik még hatékonyabban tudnak védekezni a biztonsági fenyegetésekkel és a rosszindulatú szoftverekkel szemben.

A megállapodás értelmében a Cisco és a Microsoft a technológiai információk megosztásával fogja biztosítani a Cisco Network Admissions Control (NAC) és Microsoft Network Access Protection (NAP) alapú megoldások kompatibilitását. A vállalatok így jobb együttműködést fognak megvalósítani a NAC és a NAP architektúra jövőben megjelenő változatai között. A koordinált megközelítés révén a felhasználók integrálhatják a Cisco hálózati infrastruktúrájába beágyazott biztonsági funkciókat és a Microsoft Windows biztonsági szolgáltatásait. Így lehetőségük lesz rá, hogy maguk válasszák meg azokat a technológiákat, amelyek egyszerű, koordinált megoldásokat biztosítanak. A két vállalat emellett támogatni fogja a hálózati bejelentkezési és a hozzáférés-vezérlési módszerek szabványosítását is, elősegítve ezzel szélesebb körű elterjedésüket.

„A Cisco Önvédelmi Hálózatnak létfontosságú összetevője az iparági együttműködés.” – mondta John Chambers, a Cisco vezérigazgatója. „A Cisco és a Microsoft termékek közti jobb kompatibilitás, az együttműködésre képes architektúrák kifejlesztése, valamint a szabványok támogatása a kiemelt területeken nagyon fontos a két vállalat, az iparág, de elsősorban a felhasználók számára.” – mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója.

A bejelentés a Cisco és a Microsoft közötti korábbi sikeres, számos más technológiát és piaci szegmenst érintő projektre épül, mint például az adatközpont-architektúrák, IP-telefónia, az IPv6, az otthoni hálózatkezelés/média, valamint a kis és közepes méretű vállalkozásoknak készített megoldások és értékesítési akciók. A biztonság területe fontos kiterjesztése a korábbi együttműködésnek, mely keretében a két vállalat már dolgozott együtt a virtuális magánhálózatok (VPN) és a vezeték nélküli biztonság terén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom