Connect with us

technokrata

Samsung offenzíva az irodatechnika piacon

Dotkom

Samsung offenzíva az irodatechnika piacon

Az elmúlt években a Samsung IT üzletága nemzetközi és hazai szinten is dinamikus növekedést produkált.

A Samsung Electronics Magyar Rt. idei árbevételét 44 milliárd forint értékben határozta meg, melyből az informatikai üzletág várhatóan 9 milliárd forintot, azaz az árbevétel 20 százalékát fogja biztosítani. 2004 második negyedévére a Samsung IT termékcsoportjainak jelentős része piacvezető szerepet töltött be. A LCD monitorok területén 14,8 %-os, a CRT+TFT monitorok piacán 20,1 %-os piaci részesedéssel vezeti az élbolyt. A nyomtatók (16,4 %) és ODD-k (21 %) piacán a második helyet vívta ki magának, míg a HDD piacon kimagasló, 55 %-os piaci részesedése a vezető helyet biztosította. Az IT üzletág kitűnő eredményei mára az irodatechnika piac második meghatározó szereplőjévé teszik a Samsungot.

Samsung Electronics Magyar Rt. 2003-ban 30 milliárd forint összesített forgalmat teljesített, melyből az IT üzletág 16 %-ot, azaz 4,7 milliárd forintot regisztrált. Az előzetesen prognosztizált összesített forgalomnövekedés idén várhatóan eléri majd a 47 %-ot.

Az egyes IT termékcsoportok területén jelentős növekedés mutatkozik a 2004 és 2003 féléves eredmények viszonylatában:
Termékcsoport – 2004/2003 növekedés
CRT monitor – 13 %
TFT monitor – 142 %
ODD – 150 %
HDD – 173 %
Nyomtató – 500 %

Az IT üzletág csúcstechnológiával rendelkező termékei tovább erősítik eddig megszerzett piaci pozícióit. A II. negyedéves eladások szerint nagy népszerűségre és szakmai elismerésre tettek szert a Samsung nyomtatók, a színes lézer, valamint a multifunkciós berendezések bevezetése során.

A Samsung IT üzletág nemcsak az év hátralévő részében, hanem hosszú távú stratégiájával is arra törekszik, hogy piaci részesedését megszilárdítsa és további termékcsoportjainak piacvezető pozícióját megszerezze. A 2004-es év eltelt 3 negyedévében a Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága a legtöbb termékcsoportjában a tervezett, vagy annál is nagyobb forgalmat generált, így a teljes évet nézve, előreláthatóan túlteljesíti a 8,9 milliárd forintos árbevételi tervét.

A CRT monitorok piaca a vártnál lassabban csökken, és a prognosztizált árerózió sem érvényesül. Nem úgy a TFT monitorok terén! Ezen eszközök átlagos árai 15-20 %-kal csökkentek, ezért a Samsung árbevételi tervének eléréséhez ugyanennyivel több terméket kellene értékesíteni. A Samsung merevlemezek rendkívül népszerűek lettek, ezért az eredetileg is merész forgalmi elvárásokhoz képest is jóval nagyobb, 130 %-os eredménnyel zár a hazai képviselet.

Az idei év másik sztár termékcsoportja a Samsung nyomtatók. A második negyedévben a mono lézernyomtatók piacán Magyarországon 16,4 %-os, ezzel az első félévben közel 11 %-os piacrészt hasított magának a Samsung. Az idei tavasszal bővítette termékválasztékát színes és multifunkciós nyomtatókkal is, ezekkel újabb sikereket hozott a tesztgyőzelemmel és versenyképes árral rendelkező lézernyomtatóival. A Samsung Electronics figyelmének középpontjában a nyomtató üzletág ugyanolyan súllyal szerepel, mint többi IT termékcsoportja, amit a jövőre vonatkozó terveiben is kiemelt, hiszen külön stratégiát tűzött ki a fekete-fehér, a színes, valamint a multfunkciós eszközeire. Meglehetősen kedvező ár-értékarány jellemzi a most ősszel bevezetésre kerülő ML-1520, ML-2250 monolézer, SCX-4100 multifunkciós, és ML-2551N hálózati munkacsoport nyomtatóit, melyek már megjelenésük pillanatában több vállalati beszerzési pályázatok nyertesei lettek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp