Connect with us

Nem kell a 17 colos LCD?

Dotkom

Nem kell a 17 colos LCD?

Az elmúlt fél évben az ekkora kijelzővel rendelkező noteszgépek értékesítésében komoly lassulás volt tapasztalható.

A DisplaySearch egy elemzője, Chris Connery szerint a 17 colos képátlóval bíró LCD-vel felszerelt hordozható számítógépek eladásai drámai módon visszaestek az USA-ban az idei év első hat hónapja alatt. Mindezt a DisplayForum 2004 nevű konferencián jelentette be, s azzal indokolta a történteket, hogy a felhasználók körében egyszerűen nem jelentkezik akkora igény a noteszgépeknél már hatalmasnak mondható folyadékkristályos kijelzőre, mint amekkorára a forgalmazók számítottak.

Connery beszámolt a többi, kedvelt típusról is: elmondása szerint a 15,4 colos, szélesképernyős kialakítású LCD-vel bíró notebookok a második és a harmadik negyedév során komoly értékesítés-bővülést okoztak a forgalmazóknak: körülbelül 45 százalékos emelkedéssel majdnem elérték a 2 millió leszállított egységet (egészen pontosan az 1,97 millió darabot). A listavezető azonban mégsem ez a kategória, hanem a 15 colos, ˝hagyományos˝ (4:3-as képarányú) kijelzővel rendelkező modellek; ámbár ezek részesedésének növekedési üteme érezhetően lelassult. Az előttünk álló karácsonyi bevásárlási időszakban azonban mindegyik szegmensben lendületes eladás-növekedésre van kilátás.

Az észak-amerikai piacot a Dell vezeti 29 százalékos részesedéssel, míg a Hewlett-Packard a második, 20 százalékkal. Európában azonban más a helyzet: itt az Acer vezet – igaz, az öreg kontinens piacának szereplői között sokkal élesebb a verseny (ezt bizonyítja az is, hogy az Acer ˝alig˝ 16%-os részesedéssel lehetett az első a második negyedév alatt).

Nézzük a különböző típusokat: az ultraportable avagy subnotebook kategória (mely kis méretéről és tömegéről ismerszik meg) a vállalati piacon lassan telítettségi fázisba jut. Ezt támasztja alá az az adat, miszerint a fogyasztói szegmensben háromszor nagyobb ütemben bővül ennek a rétegnoteszgép-típusnak a mennyisége, mint az üzleti felhasználók körében. Szintén nagy népszerűséggel bírnak az asztali PC-ket lecserélni hivatott (úgynevezett desknote) típusok, ám a tábla PC továbbra is gyengélkedik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő