Connect with us

Az Invitel Rt. felmondta az EnterNet ADSL nagykereskedelmi szerződését

Dotkom

Az Invitel Rt. felmondta az EnterNet ADSL nagykereskedelmi szerződését

Az ok: folyamatos nemfizetés.

Az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. értesítette az EnterNet 2001. Kft.-t, hogy 2004. október 31-ei hatállyal, rendkívüli felmondással megszünteti a közöttük fennálló ADSL nagykereskedelmi szerződést, a díjak folyamatos nemfizetése miatt. Az Invitel Rt. a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatalát is tájékoztatja döntéséről.

Az Invitel azért döntött a 2004. október 31-ai hatályú felmondás mellett, hogy elég időt adjon az EnterNet 2001. Kft.-nek adóssága esetleges rendezésére, illetve az előfizetők időben értesülhessenek a szolgáltatás megszűnéséről. A felmondással érintett 203 előfizető két szolgáltató közül választhat, amennyiben továbbra is ADSL-t kíván igénybe venni.

Az EnterNet közleményben tudatta, hogy több jogcímen rendszeresen fizet az Invitelnek minden hónapban. A kiállított számlákat az EnterNet leellenőrzi, és ha megfelelőnek találja, kifizeti. A vállalat szerint az ADSL nagykereskedelmi díj számlázásával hosszú ideje probléma van. Az ADSL számlákon kívül viszont minden fizetési kötelezettségét az EnterNet időben teljesíti. Az ADSL nagykereskedelmi számlákat valóban nem fizette ki az EnterNet, hanem azokat rendszeresen megkifogásolta. A megkifogásolás oka minden esetben az EnterNet rendelkezésére bocsátott számlarészletezés alapján a nem megfelelő számlatartalom volt. A számlarészletezőkben szúrópróbaszerűen is annyi hibát talált az EnterNet minden esetben, amely elegendő indok volt a számlák megkifogásolására. (Az Invitel a jogosultnál magasabb összeget számlázott az EnterNetnek folyamatosan.) Mivel az EnterNet állítása szerint a hatályos törvényeket (különösen a számviteli és ÁFA törvényeket) figyelembe veszi működése során, nem volt hajlandó elfogadni és kifizetni valótlan tartalmú számlákat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom