Connect with us

Hirdetés

technokrata

PC-cillin Internet Security 12: teljeskörű védelem az otthoni hálózatoknak, számítógépeknek

Dotkom

PC-cillin Internet Security 12: teljeskörű védelem az otthoni hálózatoknak, számítógépeknek

Behatolás-érzékelés a vezeték nélküli hálózatokhoz, védelem a magánjellegű adatok álcázásos módszerrel történő eltulajdonítása ellen (phishing).

Az egyre olcsóbb ár és a szélessávú, vezeték nélküli és lakóépületekben kiépített átjárótechnológiák megnövelték az otthoni hálózatok népszerűségét: sok háztartás és kis- vagy otthoni iroda több számítógépet üzemeltet, megosztja hálózati erőforrásait, folyamatosan kapcsolódik az internetre és vezeték nélküli hozzáférési pontokon keresztül távoli eszközöket, például laptopokat és PDA-kat is használ. Az Internetre kapcsolódás könnyebbé válásával az otthoni hálózatok egyre kiszolgáltatottabbak az Internet-alapú fenyegetésekkel, például vírusokkal, spammel, kémprogramokkal, hackerekkel és az álcázásos technikát (phishing) használó adattolvajokkal szemben.

A PC-cillin Internet Security 12 Home Network Control (otthoni hálózatfelügyelet) szolgáltatásával a felhasználók könnyedén konfigurálhatják, frissíthetik, és biztonsági szempontból kezelhetik az otthoni hálózat összes számítógépét egy távoli, jelszóval védett hálózati felhasználói felületen keresztül. A Wi-Fi Intrusion Detection (behatolásérzékelés vezeték nélküli hálózatokhoz) szolgáltatás az asztali vírusvédelmi megoldások közül elsőként teszi lehetővé az otthoni felhasználók figyelmeztetését, ha egy ismeretlen vendég csatlakozik a vezeték nélküli hálózatra. Ennek köszönhetően kiszűrhetők a sávszélesség jogosulatlan felhasználói és a nem kívánt betolakodók. A kiegészítő sebezhetőség-elemző funkció automatikusan ellenőrzi az összes számítógépet az operációs rendszer és a böngésző biztonsági rései után kutatva, és egyetlen kattintással elérhetővé teszi az ilyen biztonsági hiányosságok kijavítására szolgáló javítócsomagokat.

Egy phishing elleni szoftver is beépült a termékbe, ami megkönnyíti a védekezést az egyre terjedő rosszindulatú levelekkel szemben, amelyek hitelesnek látszó megjelenéssel próbálják rávenni a felhasználókat, hogy adják meg személyes és pénzügyi jellegű adataikat. Az ismert phishing weboldalak felé küldött adatok blokkolásának köszönhetően a felhasználók védettek az ilyen technikák ellen még akkor is, ha nem ismerik fel a veszélyt.

„A PC-cillin Internet Security 12 a biztonsági szolgáltatások széles skálájával küzd a fogyasztókat manapság veszélyeztető fenyegetések ellen. Ez a termék olyan, mintha a Trend Micro legjobb vállalati védelmi megoldásai védenék a család vagy otthoni iroda biztonságát.” – magyarázta Richard Ku, a Trend Micro fogyasztói termékekért felelős igazgatója.

A megújult szoftver szolgáltatásai közé tartozik a kémprogramok elleni védelem a személyes adatok eltulajdonításának és a felhasználói tevékenység nemkívánatos megfigyelésének megakadályozásához; a továbbfejlesztett személyes tűzfal a felhasználók hackerek és behatolók elleni védelme érdekében, és egy továbbfejlesztett spam- és URL-szűrő a kéretlen e-mailek leállításához és a nem megfelelő tartalmú weboldalakhoz történő hozzáférés korlátozásához. Az Outbreak Alert System (fertőzésriasztási rendszer) időben figyelmezteti a felhasználókat az új fenyegetésekről, a vírusminta file-ok pedig automatikusan frissíthetők a legfrissebb védelem fenntartásához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés