Connect with us

technokrata

Ellopták a Halo 2 játékot – már terjed a kalózváltozat

Dotkom

Ellopták a Halo 2 játékot – már terjed a kalózváltozat

Komoly büntetést helyezett kilátásba a Microsoft azok számára, akik az ellopott Halo 2-t terjesztik.

A következő hónapban, november 9-én jelenik meg Xbox játékkonzolra a nagysikerű first person shooter játék, a Halo második változata. A Microsoft nemrég elismerte a forrás ellopását – szerda óta ugyanis hírcsoportokban és warez oldalakon terjed a francia változat. Sebtiben ki is adtak egy közleményt: ˝A kód letöltése vagy mások számára elérhetővé tétele lopásnak számít. Jelenleg a kiszivárgás forrását vizsgáljuk a megfelelő hatóságok bevonásával. A Microsoft igen komolyan veszi szerzői jogainak biztosítását, és agresszíven követjük a jogsértő tevékenység forrását.˝ A vállalat arra kér mindenkit, aki információkkal rendelkezik a történtekről, hogy értesítse őket a piracy@microsoft.com e-mailcímen.

Ismeretes, hogy a Bungie Studios által létrehozott első rész a Microsoft konzoljának legnagyobb sikere volt: a játék lett minden idők legtöbb változatban eladott Xbox szoftvere. Nem csoda hát, hogy a további felhasználók megszerzése és a jelenlegiek megtartása végett gőzerővel fogtak a második rész kifejlesztésébe; aminek eredménye pont a héten ért be. Redmond ugyanis a hét elején jelentette be, hogy a Halo 2 aranylemezre került, azaz gyakorlatilag már csak a sokszorosítás és a terjesztés van hátra. Nos, némi iróniával megjegyezhetjük, hogy a terjesztés terheit már levették a Microsoft válláról…

Mindettől függetlenül a szoftverfejlesztő gigász nem tervez változást az eredeti időponthoz képest. Pedig megtehette volna, ahogy a Vivendi közel egy évvel tolta későbbre a Half Life 2 megjelentetését – a minden idők egyik legjobb 3D-s FPS játékának forrását tavaly majdnem ugyanilyenkor lopták el a fejlesztők szerveréről. Ezt követően a Valve a Vivendivel közösen arra az elhatározásra jutott, hogy átírják a szoftvert. De fel lehetne hozni korábbi példaként a Doom 3-at is, ami szintén idő előtt és nem éppen legális módon jutott a játszani vágyók kezébe.

A Halo 2 ellopása azért jelent kisebb kárt a Microsoft számára, mert az Xboxokba épített biztonsági rendszer megakadályozza a jogosulatlanul beszerzett szoftverek futtatását. Akik szeretnék a kalózváltozatot használni, azoknak a ˝szürkepiacról˝ be kell szerezniük egy úgynevezett mod chipet, ami (a warezelők előnyére) megváltoztatja a játékgép működését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp