Connect with us

Tovább erősít az IFS Közép-Kelet Európában

Dotkom

Tovább erősít az IFS Közép-Kelet Európában

Megnyílt az oroszországi IFS iroda.

A svéd IFS október 1-jén bejelentette, hogy oroszországi disztribútorának többségi részvényeinek felvásárlásával megalapítja oroszországi leányvállalatát. A felvásárlással az IFS, a szilárd közép-európai jelenlét után a kelet-európai piacon is vezető pozíciót kíván betölteni. A világ egyik leggyorsabb ütemben fejlődő IT piacán az IFS 20 jelentős ügyféllel – többek között az orosz nemzeti áramszolgáltatóval – rendelkezik, melyek biztos alapot biztosítanak további fejlődéshez a régióban.

„Az IFS már 4 éve van jelen Magyarországon, és több mint 12 éve Közép-kelet Európában. Az IDC iparági elemzése szerint az SAP és az Oracle mögött a harmadik helyet foglaljuk el a régióban. A tény, hogy az IFS immár saját leányvállalattal van jelen Oroszországban, azt mutatja, hogy a cég komoly lehetőségeket lát ezen a piacon, és ezért bátran fektet be a régióban. Erre az IFS stabil pénzügyi helyzete, illetve a befektetőknek a menedzsmentbe és a stratégiába vetett bizalma teremt lehetőséget.” – nyilatkozta Weiszbart Zsolt, az IFS hazai vállalatának ügyvezető igazgatója a bejelentés kapcsán.

Az IFS számára nem ismeretlen az orosz piac, hiszen eddig disztribútorán keresztül már több jelentős projektet bonyolított le: az orosz nemzeti áramszolgáltató 43.700 kilométer hosszúságú magasfeszültségű távvezeték-hálózatának karbantartását, technikai fejlesztését és felügyeletét végzi az IFS Applications szoftver. A 20 ügyfél közül kiemelhető még a Bureya Erőmű, melyet a napokban adtak át, és felépítése 1,3 milliárd dollárba került, továbbá a katonai és polgári szegmens részére optikai és mechanikai felszereléseket gyártó vezető orosz vállalat, az Ural Optikai és Mechanikai Üzem.

A moszkvai központ nemcsak az oroszországi, hanem a volt szovjet tagállamok, így az ukrán, kazah és a balti államok tevékenységét is koordinálja. „Óriási üzleti lehetőségek rejlenek Oroszországban és a környező államokban, ezért döntött úgy az IFS vezetése, hogy megnyitja moszkvai irodáját.” – mondta Piotr Kozlowski, az IFS közép-kelet európai régióvezetője. „Kiemelt figyelmet fordítunk az alkatrészgyártó iparra, helyi partnerhálózatunk révén képesek vagyunk teljes körűen kiszolgálni a vevői igényeket mind ügyféltámogatás, mind pedig termékeink igény szerinti testre szabása tekintetében.”

Az iparág egyik független elemzője, az IDC szerint Oroszországé a világ egyik leggyorsabban növekvő IT piaca. Ezen állítást az a nemrég közétett IDC jelentés is megerősítette (Russia Enterprise Application Software 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Suites), mely szerint a vállalati alkalmazások szektor itt az elmúlt évben 55,6%-kal nőtt.

Az AMR Research – szintén az IT piac független elemzője – év elején közzétett trendmutatója helytállónak bizonyult, mivel elemzésük az alacsony ERP-penetrációval rendelkező kelet-európai régió igényeinek növekedését jósolta.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom