Connect with us

technokrata

Négy miniszter az Internet Hungary konferencián Tihanyban – Az informatika legjelentősebb seregszeml

Dotkom

Négy miniszter az Internet Hungary konferencián Tihanyban – Az informatika legjelentősebb seregszeml

Miniszterek, nemzetközi szaktekintélyek és az IT üzleti szektor felsővezetői keresik a választ a kérdésre “Információs társadalom: laissez faire, vagy fejlesztési diktatúra?” Az informatika legjelentősebb seregszemléje lesz 2004. október 12-13-án Tihanyban.

Négy miniszter fogadta el a meghívást az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Internet Hungary konferenciára. A holnap kezdődő rendezvényen, amelynek fővédnöke Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, részt vesz, és előadásával hozzájárul továbbá Kóka János gazdasági miniszter, Baráth Etele uniós integrációs tárca nélküli miniszter és Magyar Bálint oktatási miniszter is.

A konferencia az információs társadalom, a tudásalapú gazdaság magyarországi megteremtésén fáradozó szakembereket, politikusokat, üzletembereket és civil szervezeteket hívja össze a szakma legrangosabb eseményére. Célja, hogy közös platformra hozza mindazokat, akik számára fontos az információs társadalom és az Internet magyarországi kiteljesedése, az informatikai üzletág, és bővebben értelmezve a tudásgazdaság jelentős gazdasági-társadalmi tényezővé válása.

A politikai élet képviselői és szakmai előadók mellett külföldről is érkeznek szakértők. Ian Pearson, a British Telecom ismert jövőkutatója előadásában az új fejlesztések technológiai és társadalmi hatásait vizsgálja az iparág egészében, a kormányzatban és a társadalomban. Urbán László, az Egyesült Államokban élő, elismert magyar közgazdász előadásában arra keresi a választ, hogy értelmezhető-e sajátos üzleti modellként az informatika. Az F-Secure Corporation anti-vírus kutatási vezetője Mikko Hyppönen, nemzetközi hírű vírusvadász a legújabb fenyegetések, a mobil vírusok jövőjét elemzi majd.

A plenáris előadások mellett öt szekcióban (online reklám, információs társadalom és üzleti szolgáltatások, konvergencia, információs társadalom és média, valamint a “barátságos Internet”) zajlik majd a konferencia munkája, továbbá sor kerül egy önálló workshopra is (“intelligens település – intelligens ügyintézés a polgármesteri hivatalokban”).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák