Connect with us

Hirdetés

technokrata

Informatikai biztonság Magyarországon

Dotkom

Informatikai biztonság Magyarországon

A GKI Gazdaságkutató Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. – a Sun Microsystems Magyarország Kft.-vel együttműködve – negyedéves felmérésében a vállalati szektor helyzetéről számol be az informatikai biztonsági megoldások hazai alkalmazásának területén.

A GKI Gazdaságkutató Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. által – a Sun Microsystems Magyarország Kft.-vel együttműködve – készített felmérése szerint a számítógéppel ellátott vállalkozások 81%-a használ valamilyen vírusirtó szoftvert vagy szoftvereket, tűzfal kétötödüknél (42%) működik. Külső adatmentést ezeknek a cégeknek a fele végez.

Az egyéb informatikai biztonsági megoldások használata kevésbé elterjedt a legalább 5 főt foglalkoztató (számítógéppel ellátott) cégek körében: valamilyen azonosító eljárást egyharmaduk használ (elektronikus aláírást az érintett cégek egytizede használ elfogadóként, 16%-uk aláíróként, egyéb azonosítási eljárást – például PIN kód, biometrikus azonosítás stb. – 24%-uk). Titkosítást a számítógépet használó vállalatok közül minden negyedik alkalmaz, secure szerver 13%-uknál van.

A különböző informatikai biztonsági megoldásokat legjellemzőbben a pénzügyi tevékenység, ingatlanügyletek, gazdasági szolgáltatás ágazatba sorolt vállalatok használják (vírusirtókat 90%-uk, külső adatmentést 62%-uk, tűzfalat 51%-uk, titkosítást 34%-uk, biztonságos szervert 16%-uk, valamilyen azonosító eljárást 43%-uk). A mezőgazdaság, halászat szektorban a számítógéppel ellátott cégek átlagosnál kisebb hányada veszi igénybe a szóban forgó biztonsági megoldásokat.
A víruskeresők és vírusirtók alkalmazását, a tűzfal-használatot és a secure szerverek használatát illetően cégnagyság szerint a 20 fős vállalkozásoknál húzódik a határ: az ennél kisebb cégek átlagos vagy az átlagosnál kisebb arányban, míg az ennél nagyobb cégek az átlagot meghaladó arányban tartoznak a felhasználók közé. Az azonosító eljárások használatát és a külső adatmentés alkalmazását használatát tekintve ugyanez figyelhető meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés