Connect with us

Hirdetés

technokrata

Check Point – Interjú Hirsch Gáborral, a DNS Hungária Security Sales menedzserével

Dotkom

Check Point – Interjú Hirsch Gáborral, a DNS Hungária Security Sales menedzserével

Hazánkban a Check Point termékeinek kizárólagos disztribútora a DNS Hungária.

Terminal – Nemrégiben napvilágot látott, hogy a Windows XP SP2 több antivírus szoftverrel (például: Computer Associates, Symantec termékek) is együttműködési problémákat mutatott. Mi a helyzet a Check Point termékeivel?

Hirsch Gábor – Mihelyt erről tudomást szereztünk, bejelentettük, hogy a Check Point rendszerek tökéletesen együttműködnek a Windows második javítócsomagjával. Ütközést sem a Zone Labs termékek, sem a desktop kliensek, sem az adminisztrációs eszközök frontján nem jelentettek nekünk; valamint nem tapasztaltuk az erre utaló jeleket saját rendszereinkben sem.

Terminal – A kis és közepes vállalatok hazánkban is dinamikusan fejlődnek. Milyen termékeket ajánl a Check Point kifejezetten számukra?

Hirsch Gábor – A kisvállalatoknak a Safe@Office termékcsaládot javasoljuk, amelyek ADSL és Kábelnetre helyezhető hardveres-szoftveres integrált tűzfalmegoldások. Alacsony árkategóriájuk mellett magas szintű rendelkezésre állást biztosítanak – mind failover, mind dial-backup szinten.
A közepes nagyságú vállalatoknak a Check Point Express családot javasoljuk, amelyek teljes funkcionalitással bírnak, csupán abban különböznek a nagyvállalati termékektől, hogy a licenc szám 25-500, Internetet aktívan használó felhasználóban került meghatározásra.
Emellett kifejezetten javasoljuk a Connectra elnevezésű termékünket is, amely egy hardveres SSL-VPN-es portálrendszer. A felhasználók SSL-VPN-en keresztül felcsatlakozhatnak e portálrendszerre, s elérhetik windowsos file-jaikat, a külső és belső webes portálokat, valamint levelezőszerverüket is – SSL védelem mellett.
A Connectra kiegészítése, az Integrity Clientless Security révén biztonságossá válik az adatok böngészése, elérése, hiszen a technológia gondoskodik a csatlakozó eszközök magas fokú biztonsági ellenőrzéséről.

Terminal – Miben különböznek a Check Point termékek a versenytársak termékeitől? Milyen előnyöket biztosíthatnak a felhasználók számára?

Hirsch Gábor – Leginkább a cég 10 éves múltja, kutatás-fejlesztésbe fordított jelentős tőkéje és az ebből fakadó technológiai előny jelenthet a felhasználók számára is tapasztalható előnyöket. A Check Point szerteágazó termékskálával rendelkezik, amely ráadásul átfedő jellegű is, azaz egyetlen problémára akár 5-6 megoldást is képes kínálni a cég.
Ugyanakkor a Check Point igyekszik megtartani a technológiai vezető szerepét. Ezt az is alátámasztja, hogy elsők között teljesítette az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának IPv6-os követelményeit, valamint egyetlen tűzfalgyártóként viselheti az „IPv6 Ready” megjelölést. Természetesen az alkalmazási szintű védelem IPv6 esetében is rendelkezésére áll annak a több mint 750 felhasználónak, aki sikerrel implementálta az IPv6-os tűzfalat az elmúlt év folyamán.

Terminal – Az év elején a Check Point bejelentette, hogy befejezte a Zone Labs akvizícióját. Miért volt fontos ez a felvásárlás a cég számára?

Hirsch Gábor – Elsősorban azért, mert így a Check Point termékek és szolgáltatások nemcsak bármely nagyságú vállalat számára elérhetőek, hanem immár a Zone Labs tűzfalmegoldásainak felhasználói is élvezhetik a Check Point technológiáiban rejlő fokozott biztonságot. Az akvizíció által a végfelhasználók eszközei ezentúl sokkal nagyobb biztonságban lesznek.
Az integráció első eredménye az Integrity SecureClient, ami ötvözi a magas hatékonyságú VPN kliens (SecureClient) és a kiemelkedő funkcionalitású, központi menedzsmenttel rendelkező személyi tűzfal (ZoneLabs Integrity) előnyeit.

Terminal – Az e-kormányzat kialakulásához elengedhetetlen az Internet biztonsága. Hogyan tudna hozzájárulni ehhez a Check Point?

Hirsch Gábor – A fejlett, központi menedzsmentet lehetővé tévő többlépcsős architektúra jóvoltából lehetőség van központi, ám mégis elkülönülő felügyeleti központok kialakítására, ahol megoldható a központi felügyelet és szabályozás, valamint a részegységek viszonylagos szabadságából adódó rendszerfelügyeleti dilemma. Az egyszerűen kialakítható VPN kapcsolatok és forgalomszabályozás növelheti a teljes rendszer használhatóságát, értékét. A Check Point fejlett technológiái természetesen a biztonsági rendszer minden pontján rendelkezésre állnak. A SmartDefense biztosítja a hálózat alacsonyabb szintű védelmét, az Application Intelligence rendszer pedig az alkalmazás-specifikus támadások ellen nyújt védelmet (mely védelem nemcsak a szabványok kikényszerítését foglalja magában). Speciálisan webszerverek védelmét valósítja meg a Web Intelligence, amely egy teljes funkcionalitású, nagy teljesítményű védelmi eszköz. A Check Point természetesen ismeri a főbb VoIP protokollokat, így fontos szerepet vállalhat az IP alapú telefonkommunikációs rendszerek további védelmében. A monitorozási, reportolási rendszerek tovább segítik a felügyeleti szervek munkáját, a naplózási rendszer és a beépített auditálási funkció kielégít az auditorok elvárásait.

Terminal – Milyen fórumokon ismerteti meg a cég potenciális és meglévő ügyfeleit új termékeivel, szolgáltatásaival?

Hirsch Gábor – Habár a Check Point az Internet-biztonsági megoldások világszerte vezető szállítója, csupán nemrégiben ismerte fel az integrált marketingkommunikációban rejlő lehetőségeket. Manapság szinte valamennyi kisvállalkozásnak szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy üzleti kritikus adatait a lehető legnagyobb biztonságban kell tudnia. Így az Internet-biztonságba előbb-utóbb muszáj lesz befektetni. A Check Point termékei már eddig is bizonyítottak, azonban a megbízható termékeken kívül szükség van arra is, hogy az egyéni és vállalati felhasználók „biztonság-tudatosabbá” válhassanak; tisztában legyenek a személyes és üzleti adataikra leselkedő veszélyekkel. Nem félni kell, hanem cselekedni; a bajt megelőzni. A Check Point mindent megtesz azért, hogy felvilágosítsa a végfelhasználókat és az üzleti felhasználókat az Internet előnyeiről és árnyoldalairól, illetve elősegítse a „biztonság-tudatosság” kialakulását. E cél elérése érdekében egyre hatékonyabban és intenzívebben lép fel a marketing és PR területén, valamint partnerstratégiáját is ennek fényében alakítja.
November első hetében kerül megrendezésre a Security Day, a budapesti Westend Hilton Hotelben, amelyre a Check Point jelenlegi és potenciális partnereit várja; akár a magánvállalkozások, multinacionális vállalatok vagy éppen a kormányzati szektor képviseletében.

Terminal – Milyen jövőbeni stratégiai tervei vannak a Check Pointnak az Internet-biztonsági piacon?

Hirsch Gábor – Elsősorban tudatosítani kell a piacon, hogy a Check Point nem kizárólag tűzfalmegoldásokat kínál. Rengeteg egyéb biztonságtechnológiai termékkel rendelkezik, melyek hazai bevezetése is folyamatban van. Az új termékek megjelentetését követően pedig az integráció magasabb fokát szeretnénk megvalósítani, átfogó biztonsági megoldást kínálva végfelhasználóinknak és üzleti felhasználóinknak egyaránt.

Terminal – Mikor és milyen formában kezdődött az együttműködés a Check Point és a DNS között?

Hirsch Gábor – A 2002. év végén indult meg együttműködésünk a Check Pointtal; ekkor alakult ki a disztribúció Magyarországon, valamint Csehországban. Azóta töretlen a lendület. A DNS megkapta Dániában, Svédországban és Németországban is a disztribúciós lehetőséget; hazánkban a Check Point termékeinek kizárólagos disztribútora a DNS Hungária.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés