Connect with us

Az első, notebookokhoz tervezett Sound Blaster hangkártya

Dotkom

Az első, notebookokhoz tervezett Sound Blaster hangkártya

A Creative útjára bocsátotta PCMCIA slotba illeszkedő Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook hangkártyáját, mely kis méreteivel és nagy tudásával jellemezhető leginkább.

A tegnapi nap folyamán, a Ramiris dealernap alkalmából a cikk írója is megláthatta, meghallhatta a Creative egyik lengyel előadója által bemutatott kicsiny eszközt. A 24 bites, nyolccsatornás hangkártya PCMCIA-s kialakításának nagy előnye, hogy könnyen behelyezhető bármelyik hordozható számítógépbe, mely rendelkezik ilyen slottal. Szinte hihetetlen, de akár 5.1-es vagy 7.1-es hangzás előállítására is képes. A kártya voltaképp a Sound Blaster Audigy 2 ZS PCI lekicsinyített változata.

Hivatalosan, a világ számára egyébként a World Cyber Games 2004-en került bemutatásra az eszköz: az október 7-10-e között, San Francisco-ban zajló eseményen egy interaktív prezentáció keretei között debütált a hangkártya. Mala Sharma, a Creative Labs termékmarketing részlegének igazgatója szerint az új Sound Blaster Audigy minden noteszgép tulajdonos számára fontos upgrade lehetőséget kínál, akinek az otthoni géptől távol is fontos a megfelelő hangzás; legyen szó akár MP3 file-ok lejátszásáról vagy filmek megszólaltatásáról.

Több mint négyszáz játék támogatja az EAX hangzást, azt a szabványt, mely a háromdimenziós hanghatások életszerű megvalósításáért felel. A noteszgépeken korábban soha el nem ért hangzás 4.0-s változatát hardveres támogatás segíti, így véve le a számításigényes feladatok terhét a processzor ˝válláról˝. Mintavételezési frekvenciája 192 kHz, jel/zaj viszonya pedig az integrált megoldásokhoz képest kiemelkedően jó 104 dB-es értéket is eléri.

Az Egyesült Államokban 130 dollárra ˝belőtt˝ termék itthoni áráról egyelőre nincs pontos információ; de ha figyelembe vesszük a magyar bemutatót prezentáló előadó által többször hangoztatott szlogent (miszerint a Creative nem akar drága cég lenni), akkor remélhetőleg (nettó) harmincezer forintnál nem kerül majd többe a noteszgépekbe szánt Sound Blaster Audigy.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő