Connect with us

technokrata

Újabb téves besorolás: vírusnak nézték az antivírus szoftvert

Dotkom

Újabb téves besorolás: vírusnak nézték az antivírus szoftvert

Mit lehet tenni, ha két, egymás alatt futó hirdetés tökéletesen ellentmond egymásnak?

Még augusztus elején írtunk arról, hogy a TrekEight által kifejlesztett Spyware Nuker alkalmazás – amely kémkedő programok beazonosítására és a rendszerből való eltávolításukra szolgál – tévesen lett kártékony programnak azonosítva. Állításuk szerint ugyanis a Symantec antivírus szoftvere és a vállalat weboldala szerint is az alkalmazás már hónapok óta szerepel a veszélyes állományok listáján, adware besorolással. Aztán szinte majdnem ugyanez az eset játszódott le egy ausztrál szoftverfejlesztővel is, annyi különbséggel, hogy a férfi szoftverét a McAfee IT-biztonsági alkalmazása sorolta be tévesen. Amint azt Mark Griffiths elmondta, internetes telepítőprogramját az antivírus termékekkel foglalkozó vállalat trójai programnak titulálta.

Nemrég azonban hasonló incidens történt, ezúttal ismét a McAfee háza táján. A romániai Bitdefender nevű cég analóg nevű terméke antivírus eszköznek készült, vírusok, férgek és trójai programok kivédésére, elhárítására hozták létre. A McAfee egy téves azonosítás miatt azonban pár napja a szoftvert vírusnak azonosította be – minderre példát is sikerült hoznia a Bitdefendernek, a Google-on ugyanis megjelent egy szponzorált link, amiben kártevőnek minősítik a behatolásvédelmi terméket (lásd kapcsolódó linkeknél a screenshoton). Szó szerint a következő szöveggel lehetett találkozni a webes keresőn: ˝Remove BitDefender virus. Clean your PC if already infected˝.

A McAfee közölte, hogy a reklám nem tükrözi vállalat üzletpolitikáját, és vizsgálatokat ígért az eset kapcsán.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák