Connect with us

Saját antispyware szoftver tervez a Microsoft – még Gates gépe is megfertőződött

Dotkom

Saját antispyware szoftver tervez a Microsoft – még Gates gépe is megfertőződött

Maga Bill Gates közölte még pár nappal korábban, hogy a redmondi szoftverfejlesztő egy spyware-ellenes szoftver kifejlesztésének tervén dolgozik.

Gates elmondása szerint a Microsoft fejlesztette program a kártékony alkalmazások észlelésére lesz képes, adatbázisát pedig folyamatosan frissen tartja a szoftverfejlesztő. Arról azonban nem esett szó, hogy vajon mikor válik elérhetővé a program, illetve arról, hogy fizetős lesz-e, és ha igen, akkor mennyit fog elkérni érte Redmond.

A Megbízható Számítástechnika (Trustworthy Computing) projekt annak idején még a szoftverek biztonságossága végett indult útnak. Időközben aztán Gates tovább bővítette a vállalat számára komoly erőforrásokat lekötő biztonsági témák körét, amikor a spamet és a vírusokat is ˝beemelte˝ a fontos veszélyforrások közé. Az ezen fenyegetések elleni lépések közül az egyik a Microsoft Sender ID technológiájában öltött testet, amit azonban licencelési problémák miatt nem igazán tudott elterjeszteni a világon a szoftvergyártó.

Emellett azonban Gates nemrég egy számítástechnikai történelemmel foglalkozó múzeum megnyitóján a malware alkalmazások növekvő veszélyére is felhívta a figyelmet. Kiderült, hogy a Microsoftot a semmiből előteremtő, már a világ leggazdagabb emberévé vált Gates ˝személyes˝ kapcsolatba is került ilyen kártékony programmal az otthoni számítógépén. Azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy vírusnak ugyanakkor még sosem esett áldozatul egyik PC-je sem.

A Microsoft alapítója ugyanitt beszélt a jelszavak problémájáról. Az emberek nem szeretnek jelszavakat váltogatni, ezért az iparágnak is ideje lenne ehhez alkalmazkodni. Gates szerint a smart cardok irányába tett előrelépés hozhat megoldást a problémára vagy a biometrikus azonosításra alapuló rendszerek elterjedése jelenthet választ a kérdésre. Amikor megkérdezték, hogy szerinte mennyi idő múlva következhet ez be, akkor a következőképp válaszolt: ˝Öt vagy hat évet vesz igénybe. Nincs kétségem afelől, hogy bekövetkezik ez az időszak.˝Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő