Connect with us

Intel: japán együttműködés a digitális otthonokért

Dotkom

Intel: japán együttműködés a digitális otthonokért

Az Intel együttműködik a japán számítástechnikai, szórakoztatóelektronikai és tartalomszolgáltató iparág szereplőivel, a digitális otthonok népszerűsítéséért.

A Japánban megrendezett CEATEC konferencián az Intel felhívta a figyelmet az ipar-specifikus technológiai szabványokon alapuló és az egész iparágat összefogó együttműködés fontosságára, elsősorban annak érdekében, hogy az új digitális otthon piaci szegmens igényeinek maximálisan megfelelő termékeket és szolgáltatásokat tudjanak biztosítani.

Louis Burns, az Intel Alelnöke és az Intel Desktop Platforms csoportjának vezetője, a CEATEC 2004-es Japán konferencián tartott előadásában egy Entertainment PC segítségével demonstrálta is a jövőt. Az Entertainment PC egy Intel Pentium 4, HT-technológiát támogató processzorra, valamint az Intel 915 Express lapkakészletére épült, és mind a legmodernebb számítástechnikai, illetve audio-vizuális képességekkel is rendelkezik.

Az Intel digitális otthonokról szóló víziója szerint a felhasználók ezentúl minden szórakoztató és multimédiás tartalmat akkor, ott és azon eszközön élvezhetnek, ahol csak szeretnék. Egy példa lehet erre, hogy miután filmet töltünk le egy online szolgáltató oldaláról, azt megnézhetjük TV-nken, vagy akár a letöltött zenét meghallgathatjuk az otthoni hi-fitornyon.

A tartalomra vonatkozó szerzői jogok védelme érdekében az Intel emellett egy sor japán vállalattal együttműködik, többek között az internetes protokollokon keresztüli Digital Transmission Content Protection technológia (DTCP-IP) népszerűsítéséért. A DTCP-IP technológiát az Intel a Hitachi, a Matsushita Electric Industrial, a Sony és a Toshiba együttműködésével fejlesztette ki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom