Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: japán együttműködés a digitális otthonokért

Dotkom

Intel: japán együttműködés a digitális otthonokért

Az Intel együttműködik a japán számítástechnikai, szórakoztatóelektronikai és tartalomszolgáltató iparág szereplőivel, a digitális otthonok népszerűsítéséért.

A Japánban megrendezett CEATEC konferencián az Intel felhívta a figyelmet az ipar-specifikus technológiai szabványokon alapuló és az egész iparágat összefogó együttműködés fontosságára, elsősorban annak érdekében, hogy az új digitális otthon piaci szegmens igényeinek maximálisan megfelelő termékeket és szolgáltatásokat tudjanak biztosítani.

Louis Burns, az Intel Alelnöke és az Intel Desktop Platforms csoportjának vezetője, a CEATEC 2004-es Japán konferencián tartott előadásában egy Entertainment PC segítségével demonstrálta is a jövőt. Az Entertainment PC egy Intel Pentium 4, HT-technológiát támogató processzorra, valamint az Intel 915 Express lapkakészletére épült, és mind a legmodernebb számítástechnikai, illetve audio-vizuális képességekkel is rendelkezik.

Az Intel digitális otthonokról szóló víziója szerint a felhasználók ezentúl minden szórakoztató és multimédiás tartalmat akkor, ott és azon eszközön élvezhetnek, ahol csak szeretnék. Egy példa lehet erre, hogy miután filmet töltünk le egy online szolgáltató oldaláról, azt megnézhetjük TV-nken, vagy akár a letöltött zenét meghallgathatjuk az otthoni hi-fitornyon.

A tartalomra vonatkozó szerzői jogok védelme érdekében az Intel emellett egy sor japán vállalattal együttműködik, többek között az internetes protokollokon keresztüli Digital Transmission Content Protection technológia (DTCP-IP) népszerűsítéséért. A DTCP-IP technológiát az Intel a Hitachi, a Matsushita Electric Industrial, a Sony és a Toshiba együttműködésével fejlesztette ki.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés