Connect with us

A McLaren Mercedes az SAP-val kapcsol magasabb sebességfokozatba a Forma–1-ben

Dotkom

A McLaren Mercedes az SAP-val kapcsol magasabb sebességfokozatba a Forma–1-ben

Az itelligence mySAP All-in-One megoldása a rajzasztaltól a versenypályáig az optimális motor kialakításának minden lépésében szerepet játszik.

Az SAP AG bejelentése szerint a McLaren Mercedes csapat SAP szoftverekkel optimalizálja a nagy teljesítményű, Forma–1-es Mercedes-Benz motorok gyártására szakosodott Mercedes-Ilmor divízió tervezési és gyártási folyamatait. A csapat az SAP üzleti partnerei közé tartozó itelligence minősített mySAP All-in-One megoldása, az it.automotive segítségével egyetlen, a teljes nagyvállalati szervezetet lefedő rendszerbe integrálja motortervezési és -gyártási adatait és javítja a különböző projektcsoportok közötti együttműködést. Az új rendszerrel a vállalat megbízható, valós idejű információkkal tudja ellátni vezetőit, valamint műszaki és versenycsapatait a motort alkotó több mint 5.000 alkatrésszel kapcsolatban, így a maximumot hozhatja ki minden egyes motorból és gyorsabban bevezetheti környezetében a különféle műszaki újításokat.

A McLaren Mercedes a szezon minden versenyhétvégéjén hat motort használ, amelyeknek egyenként 800 kilométert kell futtatniuk a tesztfutamok, az időmérő edzések és az éles verseny alatt. A Mercedes-Benz sikere nem kis mértékben függ attól, milyen gyorsan és pontosan tud döntést hozni a különféle alkatrészek újrafelhasználásával, cseréjével, újragyártásával vagy kiselejtezésével kapcsolatban. A tervező- és gyártócsapatok illetve a versenyszemélyzet között zajló adatcsere felgyorsításához a Mercedes-Ilmornak ki kellett váltania az elmúlt húsz évben felhalmozott, heterogén rendszereit. Ez idő alatt a szervezet 25 fős vállalkozásból 500 dolgozót foglalkoztató nemzetközi vállalattá nőtt. A szervezeti bővülés követése mellett az is fontos szempont volt, hogy az új környezet integrálható legyen a Mercedes-Benz Stuttgartban működő Forma–1-es műszaki csapatának erőforrásaival.

„A McLaren Mercedes csapat sikere azon múlik, milyen gyorsan és pontosan tudja a lehető legjobb minőségben kifejleszteni, összeszerelni és a versenypályára juttatni az új megoldásokat.” – jelentette ki a Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes vezérigazgatója. „Az itelligence integrált SAP megoldásával az információ megszerzése helyett annak feldolgozására fordíthatjuk az időt. A munkánkhoz szükséges információk átláthatóságának és rendelkezésre állásának köszönhetően projektcsapataink számára minden feltétel adott a csúcsteljesítményű motorok és termékinnovációk minden eddiginél gyorsabb gyakorlati bevezetéséhez. Ez a lehetőség pedig komoly versenyelőnyhöz juttatja a McLaren Mercedes csapatot.”

A Mercedes-Ilmor megoldása az itelligence kimondottan gépkocsigyártó és tervező cégek számára kidolgozott, speciális alkalmazásait, és a mySAP termékéletciklus-kezelő rendszere, a mySAP PLM termékmenedzselési és projektirányítási funkcióit is hasznosítja.

A mySAP All-in-One megoldás révén a Mercedes-Ilmor projektcsapata a tervezéstől és gyártástól kezdve a tesztelésen át a különböző versenypályákon történő éles bevetésig minden fázisban gyorsabban hozzáférhet a motor alkatrészeinek életciklus-információit tartalmazó egységes adatforrásokhoz. Az egyes elemek teljes múltját (teszteredményeket, gyártási státuszt, készletezési és szállítási állapotadatokat) tartalmazó adatbázist a világ minden pontjáról közel valós időben lehet majd elérni, így a szakemberek megbízható elemzéseket végezhetnek a ciklusidővel, a tartóssággal, a teljesítménnyel, a javítási igénnyel, az esetleges cserével és a műszaki optimalizálással kapcsolatban. A szoftvereket szorosan integrálják a vállalat számítógépes tervezési (CAD) alkalmazásaival, ami garantálni fogja a cégen belül használt és a McLaren Mercedes csapattal megosztott alkatrészlisták, CAD-rajzok és egyéb műszaki dokumentációk magas szintű rendelkezésre állását és egységességét.

A projektcsapatok a mySAP PLM együttműködési eszköze, a cProjects segítségével kezelik majd az adatokat és a dokumentációt. Ez a program szoros együttműködést tesz lehetővé az érintett csapatok között a motorok alkatrészeinek összeszerelése, a versenyelőkészítés ismétlődő alapfeladatainak végrehajtása, valamint az új motorgenerációk középtávú optimalizálása és hosszú távú fejlesztése terén.

Az SAP szoftvere fogja karbantartani az alkatrész-specifikációk törzsadatait, a tétellistákat pedig automatikusan a kapacitástervezési és a pénzügyi back-office folyamatokhoz rendeli. A beszerzést az SAP szoftverében leképezve a Mercedes-Ilmor hatékonyabban tudja kiválasztani a legjobb minőséget nyújtó beszállítókat, jobban kézben tarthatja költségeit, és egyértelműbben meghatározhatja az elvárt minőségi normákat illetve szállítási határidőt.

„Az SAP konkrét ágazati szükségletekre reagáló, teljes körű megoldásai értékes stratégiai előnyhöz juttatják a kis- és középvállalatokat.” – hangsúlyozta Claus Heinrich, az SAP AG igazgatótanácsának tagja. „Gépkocsigyártóknak kidolgozott üzleti megoldásunk még olyan speciális részterületek igényeit is ki tudja szolgálni, mint a sikert gyorsaságban és pontosságban mérő Forma–1. A partnereink által egyedi ágazati elvárásokhoz hangolt mySAP All-in-One megoldások különösen vonzóak lehetnek az olyan középvállalatoknak, amelyek rövid időn belül bevethető, gyors eredményeket ígérő, ugyanakkor gazdaságos alkalmazásokat keresnek. Az itelligence mySAP All-in-One megoldásával a Mercedes-Ilmor és vele együtt a teljes McLaren Mercedes csapat egyszerűsítheti és ésszerűsítheti működési és irányítási folyamatait. Partnerünk győztes csapathoz illő, komplett megoldást dolgozott ki megbízója számára.”

Az SAP 1997 óta a McLaren Mercedes csapat vállalati partnere.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő