Connect with us

Veszélyes digitális filmek

Dotkom

Veszélyes digitális filmek

Windows-ok, Mac-ek és linuxok egyaránt veszélyben lehetnek egy újonnan felfedezett biztonsági hiba miatt.

A Realnetworks lejátszószoftvere multiplatformos kialakítású, minek következtében egy, a forráskódban felfedezett hiba felhasználókat való érintettsége adott esetben nem korlátozódik egyetlen operációs rendszerre. Nos, amint arról a múlt hét végén beszámolt több, IT-biztonsággal foglalkozó cég is, jelenleg ez a helyzet áll fenn: egy hamis zenei állomány miatt mindhárom platform felhasználói veszélyben lehetnek. Ha ugyanis elindítják a speciális feltételeknek megfelelő file-t a Realnetworks lejátszóján, akkor annak sebezhető mivolta révén nem kívánt programfuttatásra kerülhet sor az adott rendszerben.

Maga a hiba a Realplayer 10 for Windows és for Mac OS X változatát, a Realone Player for Windows és for Mac OS X verzióját illetve a Real Helix Player for Linux szoftvert érinti, így gyakorlatilag lefedi az összes, napjainkban népszerű desktop operációs rendszert. ˝Bárki veszélyeztethetett lehet, aki kapcsolatba kerül a Realplayerrel, márpedig sok ilyen ember van.˝ – mondta Marc Maiffret, az eEye Digital Security egyik vezetője.

A Realnetworks nem kívánta kommentálni a történetet, ám elérhetővé tette a hibát kijavító patch-et. Ez a frissítés helyre tudja hozni a szoftver Real movie file típusú filmállományait (.rm) kezelő részét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom