Connect with us

technokrata

Notebook egy euróért

Dotkom

Notebook egy euróért

Szokatlan kezdeményezés a franciáktól.

Franciaországban az idei tanítási évben már egy speciális ajánlatot is igénybe vehetnek a felsőoktatási intézményben tanulók. A több mint kétmillió, főiskolára, egyetemre járó diák számára lehetőség nyílik egy euróért egy csúcskategóriás notebookhoz jutni. Igaz, a közel 250 forintnak megfelelő összeg napi díjat jelent, viszont a nemrég bejelentett árképzés lehetőséget nyújt a szerényebb anyagi körülmények között élők számára is a fejlett országokban lassan alapvetővé váló hordozható számítógép beszerzéséhez. Az oktatási minisztérium által népszerűsített programhoz a bankok és a számítógépgyártók is segítséget nyújtanak.

Jelenleg a durván 2,2 millió, felsőfokú képzésben részt vevő diákból mindössze 160 ezer rendelkezik saját notebookkal. Francois Fillon, az ország oktatási minisztere reméli, hogy jövő ilyenkorra ez a szám meg fog duplázódni, ami a fenti akcióval elérhető cél. Minél több tanulónak lesz hordozható számítógépe (vezetékmentes Internet-hozzáféréssel), a tananyag annál nagyobb részét lehet az Interneten keresztül elérhetővé tenni, szükségtelenné téve a költséges könyvvásárlásokat.

Harminc modell közül választhatnak a diákok, melyek neves gyártók megnyirbált árú típusait tartalmazzák, kezdve a 930 eurós FGI eszközétől egészen az 1990 eurós IBM Thinkpad Optimum változatáig. A tanulók megvásárolhatják az eszközöket, akár hitelre is, ez esetben havi 30 euróval törlesztik a vételárat (így jön ki a napi egy eurós ár). A várható népszerűséget jelzi, hogy még a program hivatalos bejelentése (!) előtt már több mint ötezer noteszgépre adtak le rendelést a diákok.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp