Connect with us

Hirdetés

technokrata

Longhorn: csak megjelenése után két évvel lesz nagyobb biztonságban

Dotkom

Longhorn: csak megjelenése után két évvel lesz nagyobb biztonságban

A Gartner piackutató cég elnöke szerint a Longhorn – a Microsoft bejelentése alapján – a megjelenését követő körülbelül két évig nem rendelkezik majd komplett biztonsági védelemmel.

Brian Gammage, a Gartner elnöke a napokban jegyezte meg, hogy a 2006-ban megjelentetni tervezett Longhorn a Microsoft múlt hónapi döntése miatt csak 2008-ra lesz ellátva azzal az összes biztonsági funkcióval, amit hozzá ˝álmodtak˝. A Longhorn az úgynevezett védett futtatás (protected execution) technológiát fogja alkalmazni, mellyel a futó alkalmazások egymástól elkülöníthetők, így ha egy támadó jogosultságot is szerez valamilyen sebezhetőség folytán az egyik programhoz, a PC többi részéhez illetve a hálózathoz ettől még nem fog tudni hozzáférni.

Ennek a technikának a megjelenésére azonban várni kell majd, az nem lesz rögtön elérhető a következő Windows kiadásakor. Mindaddig viszont az IT-részlegek dolga egyre nehezebbé válik a különböző támadások miatt, mondta Gammage. A Gartner elnöke azt is megjegyezte, hogy a kritikus adatok közel kétharmada PC-ken található, így a késlekedés nem jó hír a vállalatok számára, akik nagymennyiségű információt tesznek ki az ellopás vagy az integritás-sérülés veszélyének.

A patch-elési folyamatok amúgy is problémát jelentenek, ha nem alkalmaznak standard konfigurációkat az adott vállalatnál. Ha csak egy- (vagy néhány)féle kialakítású PC-vel rendelkezik a cég, akkor a frissítési eljárás jóval egyszerűbb, mintha a különböző paraméterekkel bíró számítógépek mindegyikén le kell tesztelni a patch-eket, hogy telepítésük után is ugyanúgy működik-e rajtuk minden fontos funkció. Ez pedig költséget, sok költséget jelent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés