Connect with us

A Nokia a Dow Jones Fenntarthatósági mutatójának élén áll

Dotkom

A Nokia a Dow Jones Fenntarthatósági mutatójának élén áll

A Nokia sikeresen építi be fenntarthatósági stratégiáját vállalati kultúrájába.

A Nokia megtartotta vezető helyét a Dow Jones Fenntarthatósági index két kategóriájában. A beszámolót 2004. szeptember elején hozták nyilvánosságra. A Nokia ismét az első helyen végzett a világ kommunikációs technológiái és az Európai technológia szektorban.

„A Nokia sikeresen építi be fenntarthatósági stratégiáját vállalati kultúrájába, és teljesítménye alapján egyértelműen az iparág élére sorolható. A vállalati fenntarthatóság elve a stratégiai tervezéstől annak alkalmazásán keresztül a felügyeletig és a jelentéstételig a szervezet minden szintjén nyomon követhető.” – fogalmaz a beszámoló.

Az 1999-ben bevezetett Dow Jones Fenntarthatósági indexek az első olyan globális mutatók, amelyek a világ fenntartható fejlődést célul tűző, vezető vállalatainak pénzügyi teljesítményét mérik. A Dow Jones Fenntarthatósági világindex 24 ország több mint 300 olyan vállalatát foglalja magába, amelyek a vállalati fenntarthatóság szempontjából iparáguk éllovasainak számítanak.

A vállalati fenntarthatóság olyan üzleti hozzáállást takar, amely a gazdasági, környezetvédelmi, és társadalmi folyamatokból adódó lehetőségek kiaknázásával, és az ezekből fakadó kockázatok kezelésével hosszú távú értéket teremt a részvényesek számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom