Connect with us

technokrata

Synergon: Üzemeltetési támogatás a MOL-nak

Dotkom

Synergon: Üzemeltetési támogatás a MOL-nak

A MOL 2004. januárjától üzemelteti a piaci szereplők gázfelhasználásának előrejelzését támogató Informatikai Platformot.

A Synergon Informatika Rt. egy éven keresztül látja el a MOL Földgázszállító Rt. Informatikai Platformjának üzemeltetés-támogatási feladatait. Az egy évre szóló, 90 millió forint értékű támogatási szerződés értelmében a Synergon – alvállalkozók bevonásával – látja el a piaci szereplők gázfelhasználásának előrejelzését és elszámolását ellátó Informatikai Platform első, második és harmadik szintű üzemeltetési támogatását. A magas szolgáltatástartalmú megbízás a hardvereszközökre és az alapszoftverekre is kiterjed.

A MOL Földgázszállító Rt. 2004 januárjától üzemelteti a piaci szereplők gázfelhasználásának előrejelzését támogató Informatikai Platformot, amely egyfelől az egyes szállíttatók által adott időszakra (nap – hét – hó) vonatkozó gázigényét rögzíti, másfelől a ténylegesen elszállított gázmennyiség allokációját teszi lehetővé.

A földgázpiac működését segítő Informatikai Platform megvalósítását az Atos Origin Spanyolország (korábban Schlumberger/Sema) végezte. A Synergon az Atos Origin magyarországi leányvállalatának megvásárlásával szerzett jogot a platform üzemeltetési támogatására. A 90 millió forint értékű üzemeltetés támogatási szerződés értelmében az Informatikai Platform első, második és harmadik szintű supportját egy éven keresztül a Synergon látja el.

A megállapodásban vállalt feladatok a karbantartás, a hibaelhárítás, a változáskezelés, a támogatás és az eszközszállítás területére terjednek ki. A magas fedezettartalmú projekt kivitelezésében a Synergon Atos Origin Kft., a Humansoft Kft. és az Atos Origin Spanyolország vesz részt alvállalkozóként.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák