Connect with us

Magyarországon is indulhat a harmadik generációs mobilszolgáltatás

Dotkom

Magyarországon is indulhat a harmadik generációs mobilszolgáltatás

Az UMTS a hagyományos mobiltelefon-beszélgetések minőségének javítása mellett jelentősen növeli az adatátviteli sebességet.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság 2004. augusztus 31-én pályázatot hirdetett a harmadik generációs mobilkommunikációs szolgáltatás nyújtására felhasználható rádiófrekvencia-sávok használati jogosultságára.

Amint azt Pataki Dániel, az NHH elnöke elmondta, várakozásaik pozitívak, hiszen a pályázatot jó időben írják ki, ezzel is erősítve a Magyarországon húzóágazatnak számító telekommunikációs szektort. A pályázat kiírásával az NHH a társadalmi haszon maximalizálására törekszik, eleget téve a fogyasztói, a kormányzati és a befektetői elvárásoknak.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság pályázatán négy, műszakilag egyenértékű, harmadik generációs mobilkommunikációs szolgáltatás nyújtására felhasználható frekvenciablokk nyerhető el tizenöt évre, megteremtve a lehetőséget az egyenlő esélyekkel induló tisztességes piaci versenyre. A pályázat többek között biztosítja, hogy a szolgáltatást a fogyasztók 2006 januárjától vehessék igénybe.

Hogy a szolgáltatás minél korábban elindulhasson az állam megosztja a kockázatot a versenyszférával. A befektetők érdekeit szem előtt tartva a pályázati kiírásban az NHH lehetőséget teremtett arra, hogy az egyik frekvenciasávot elnyerő pályázó a használati díjat akár részfizetéssel, bevételarányosan egyenlíthesse ki.

Az UMTS a hagyományos mobiltelefon-beszélgetések minőségének javítása mellett jelentősen növeli az adatátviteli sebességet, és ezáltal mobiltelefonon Internet-alapú multimédia-szolgáltatások is elérhetőek lesznek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom