Connect with us

technokrata

DVD Jogtár mellé ingyenes DVD lejátszó

Dotkom

DVD Jogtár mellé ingyenes DVD lejátszó

Minden gombhoz ingyen kabát: az államigazgatás térítésmentesen válthat DVD-re.

Napjainkban a DVD, mint adathordozó mind inkább kiszorítja a CD formátumot. Az államigazgatási szektor takarékossági okokból nehezen tér át az új technológia használatára. Ezen a helyzeten azonban az uniós jogszabályok elektronikus feldolgozása miatt változtatni szükséges – állítja a KJK-KERSZÖV Kiadó.

Az európai uniós jogszabályok a magyar jogszabályokkal együtt hatalmas iratmennyiséget képeznek, nyomtatott formában történő használatuk sziszifuszi munkának tűnik. Ez azonban az elektronikus feldolgozás számára is kihívást jelent, sőt az óriási adatmennyiség már nem fér el egy CD-n. Emiatt az egységes szerkezetű Jogtárat már DVD-n adta ki a nyár folyamán a KJK-KERSZÖV kiadó. Az államigazgatási szektorban azonban – ahol a leginkább szükség van rá – takarékossági megfontolásokból nem lehet tömegesen, egyszerre áttérni az új adathordozó használatára. Erre adhat gyógyírt, hogy a DVD Jogtárral ingyenesen lehet hozzájutni a DVD meghajtóhoz, és már 500 számítógépnél be is építették az új eszközt.

„Szomorú lenne, ha egy néhány ezer forintos berendezés hiánya gátolná az uniós és hazai jogszabályok alkalmazását. – nyilatkozta Bucsi Szabó Zsolt, a kiadó ügyvezető igazgatója – „ezért cégünk úgy döntött, hogy a DVD Jogtár mellé ingyenes DVD lejátszót ad. Jól tudjuk, hogy egy-egy közigazgatási intézmény a különböző hazai és európai jogszabályokat akár napi szinten kénytelen használni, s akiknek a DVD Jogtár gyakorlatilag nélkülözhetetlen munkaeszköz ahhoz, hogy feladataikat gyorsan és kifogástalanul lássák el. Ha úgy tetszik, a KJK-KERSZÖV ennyiben is szeretne hozzájárulni a hazai informatikai infrastruktúra fejlődéséhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd