Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezető szegmensben a Symantec Managed Security Services

Dotkom

Vezető szegmensben a Symantec Managed Security Services

A vezérelt védelmi szolgáltatókat elemző „Magic Quadrant” jelentés a Symantec Managed Security Services-t a vezető szegmensbe sorolja.

A Symantec Corporation bejelentette, hogy a Gartner által megjelentetett legfrissebb, az észak-amerikai vezérelt védelmi szolgáltatókat (MSSP) elemző „Magic Quadrant” (varázsos szegmens) jelentés szerint megőrizte helyét a vezetők szegmensében. A 2004. július 26-án kiadott jelentés 2003 második féléve alapján elemzi az MSSP-piacon jelen levő szolgáltatókat, és elképzeléseik teljessége, valamint teljesítőképességük szerint értékeli őket.

A jelentés szerint 2003 második felében Észak-Amerikában a vezérelt védelmi szolgáltatások piacának erős növekedése mind a régi piaci szereplők, mind a piacra újonnan belépők számára folytatódott. Ebben az időszakban 19 százalékkal nőtt az árbevétel.

A Gartner 2004 áprilisában több téren is korszerűsítette a kiértékelési feltételeket. Ilyen új feltétel például a sebezhetőség belső vizsgálatának, a veszélyeknek a gyártó teljes szolgáltatási palettáján történő frissítésének, valamint az ügyfeleket széleskörű jelentési és elemzési opciókkal ellátó webportálok frissítésének elvárhatósága. Az utóbbi hónapokban a Symantec Managed Security Services megnövelt sérülékenység-felismerő képességeket, a Global Emerging Threat Notification Program (a felbukkanó veszélyekről értesítő, világméretű program) képességeinek bővítését és új, az ügyfelek számára védelmük helyzetének és a globális veszélykörnyezetben a kockázatcsökkentés módjainak jobb átláthatóságát biztosító, Secure Internet Interface 3.0 (védett Internet-felület) ügyfél-webportált jelentett be.

A Symantec Managed Security Services az egész világra kiterjedően gyűjtött információt felhasználva a felbukkanó veszélyforrások elleni védekezéshez, illetve a kockázatok összességének csökkentésére gyors és pontos védelmi adatelemzést kínál ügyfeleinek. Folyamatos, időazonosan nyújtott szolgáltatásai, a lehetséges veszélyek folyamatos megfigyelése és kezelése, szakértői elemzése és a rájuk történő azonnali reagálás által erősítik a szervezet védelmi helyzetét. A Symantec védelmi műveleti központjait (SOC) független külső felülvizsgálat során a szakma fő szabványainak, így a BS7799 minősítésnek és az SAS70 II. típusú felülvizsgálatnak teljes mértékben megfelelőnek találták.

A Magic Quadrant elismerés elnyeréséért a Symantec-et a Gartner az alábbi területeken értékelte:

Teljesítőképesség: Az éves bevétel vagy a beruházott tőke, az értékesítési csatornapartnerek kiterjedtsége, a vezetés tapasztaltsága és az ismertség.

Elképzelések: Kutatás és fejlesztés, szolgáltatáspaletta, védelemkezelő eljárások, eszközkezelő technika, jelentéskészítés és webes portál.

A Gartner szerint azok a gyártók tartoznak a vezetők közé, akiknek ma jó a teljesítményük, világos elképzelésük van a piaci irányzatokról és aktívan alakítják ki a piacvezető pozíciójuk megtartásához szükséges képességeiket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés