Connect with us

Szabad a verseny: szélessáv, szinte ingyen

Dotkom

Szabad a verseny: szélessáv, szinte ingyen

Európában egyre telítettebbek a piacok, az életben maradást az árcsökkentés segítheti – de meddig?

Ma Nagy-Britannia az egyik leggyorsabban növekvő szélessávú piacnak számít Nyugat-Európában. No, nem azért, mert a britek manapság kaptak rá az Internet nyújtotta előnyök kiaknázására, sokkal inkább szolgáltató oldalon kell keresni az okokat.

Láttuk már módját idehaza a konkurencia alávágásának, s ebben nem a magyarok a példastatuálók: a brit szigetországban bizony háború dúl a szélessávú előfizetőkért. Annak érdekében, hogy növelni tudják piaci részesedésüket az Internet-szolgáltatók, az előfizetési díjak jelentős csökkentése mellett a kapcsolati sebességgel sem bánnak szűkmarkúan.

A listát a másodpercenként akár 4 megabites sebességet kínáló Bulldog Communications vezeti, akit a France Telecom leányvállalata, a Wanadoo követ kevesebb, mint hétezer forintnak megfelelő havidíjú ajánlatával, míg a meghatározó vonalas telekommunikációs vállalat, a BT Group és a kábeltelevíziós társaságok csupán utánuk kullognak.

A szakemberek szerint a meredek árcsökkenés és a hirtelen szolgáltatás-javulás azonban nem a legegészségesebb a piac számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom