Connect with us

technokrata

Samsung: növekvő kereslet a második félévben

Dotkom

Samsung: növekvő kereslet a második félévben

A dél-koreai óriás a karácsonyi vásárlási láztól várja a pozitív eredményeket.

Mint ismeretes, az IT-szektorban az év második felében ugrásszerűen megnövekednek az eladások. Ez nem csak az év végi ünnepek vásárlási láza miatt van így, hanem többnyire a következő év eleji szállítási fennakadások elkerülése végett felhalmozott raktárkészleteknek köszönhető, és főként annak, hogy nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kis- és közepes vállalkozások számára is szeptembertől kezd nyilvánvalóvá válni annak a bizonyos takarónak a nyújtózkodási hossza. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a közigazgatási intézmények, amelyek az előző évi költségvetésük alapján igényelhetnek pénzt a nagy kasszából, ebben az időszakban „kénytelenek” elkölteni a megmaradt pénzt ahhoz, hogy a következő évben legalább annyi költségvetésből gazdálkodhassanak, mint előtte.

A szakemberek túlkínálatot jeleztek elő a harmadik negyedre vonatkozóan, miszerint az év végi árleszállításokra spekulálnak a vásárlók, de ez az állapot csak ideiglenesen tépázza a gyártók részvényeinek árfolyamát: karácsonykor az üzletek kiürülnek.

A dél-koreai Samsung a harmadik negyedévben az LCD árak 20 százalékos csökkenésére számít, amely nemcsak a kereslet növekedését eredményezi, hanem a vállalat eredményeiben is pozitív irányú változást hozhat.

Mindenesetre az elkövetkező évtizedben újabb LCD gyártó kapacitások építésére lehet majd számítani.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd