Connect with us

technokrata

Generációs ugrás az Intelnél

Dotkom

Generációs ugrás az Intelnél

A chipgyártó gigász ugyan még nem is kezdte meg a Sonoma, azaz a Centrino mobilplatform második generációjának szállítását, de a hamarosan megrendezésre kerülő Intel Developer Forumon már be is jelentheti ennek utódját.

Az Intel Fejlesztői Fórumon szokta a processzorgyártó összegezni, mit ért el eddig, s mik a tervei a jövőben. A következő hónapban, egészen pontosan szeptember 7-9-e között, a San Francisco-ban megrendezésre kerülő eseményen kerülhet bejelentésre a Napa kódnévvel illetett, kétmagos processzorral bíró notebook, azaz a Centrino 3; vélekednek meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a távol-keleti Digitimes újságnál. A jól értesült hírportál tudni véli, hogy a Napa ideje 2006. első negyedévében jön majd el.

Miből épül majd fel a Napa? Az egész alapja az új chipkészlettel – Callistoga – bíró alaplap lesz (533 MHz-es FSB, PCI Express támogatás, Hi-Def audió, 667 MHz-e DDR 2 támogatás és soros ATA II), amiben a már fent említett kétmagos Pentium M processzor teljesít majd szolgálatot. Ez utóbbi lesz a Yonah, mely tulajdonképpen két Dothan magra épül, melyek egy megosztott másodszintű gyorsítótáron keresztül kommunikálnak az operatív tárral. Végül pedig a vezetékmentes megoldás neve két év múlva Gaston névre hallgat majd.

A Digitimes még ennél is távolabbra vél látni: a Napa után egy évvel már új (szintén kétmagos) Pentium M processzort jósolnak, Merom névvel. Erre az időre datálják a Crestine chipset megjelenését, és a Gaston továbbfejlesztett, fantáziadúsan Gaston 2 névre keresztelt változatát, mely a vezetékmentes hálózati csatlakozásért felel majd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd