Connect with us

AMD processzorok kontra Windows XP SP2

Dotkom

AMD processzorok kontra Windows XP SP2

A Microsoft legkedveltebb operációs rendszerének második javítócsomagja bizonyos körülmények között nehézséget hozhat az új, 64 bites AMD processzorral rendelkező számítógép-tulajdonosok számára.

A Microsoft weboldalának Knowledge Base szekciójában Redmond hivatalosan is közölte, hogy a 64 bites Advanced Micro Devices processzorok egyes esetekben nem képesek hibátlan működésre, ha a felhasználó telepítette a Windows XP második javítócsomagját. A szoftverfejlesztő azt is bejelentette, hogy kivizsgálják az esetet, bár közvetlenül nem kívánták kommentálni a történteket.

Megtették ezt ugyanakkor az AMD szóvivői, akik elárulták, hogy eddig egyetlen olyan szoftverről tudnak, amivel a 64 bites processzoraik nem képesek együttműködni, az SP2 installálása után. Ez nem más, mint a Sigma Desings által fejlesztett Realmagic Hollywood Plus DVD Decoder névre hallgató alkalmazás. A Microsoft közlése szerint az új AMD lapkákkal bíró számítógépek, ha bekapcsolják bennük a DEP (data execution prevention, azaz adatfuttatás megakadályozás) funkciót, és arra késztetik őket, hogy használják az Mpegport.sys drivert, hajlamosak az állandó restartra. A fent említett program egyike azon alkalmazásoknak, mely működéséhez igényli ezt a drivert. Két megoldás kínálkozik jelenleg a problémára: a DEP kiiktatása vagy az SP telepítésétől való tartózkodás (illetve ha már felkerült, akkor annak uninstallálása).

Nem ez az első olyan eset, amikor problémát okozott a Windows XP második javítócsomagja: az IBM például bejelentette, hogy egyelőre nem telepíti fel, mert számos webes alkalmazása nem, vagy nem megfelelően futna ezt követően. Ugyanakkor az átlagfelhasználó által rendszeresen használt programoknak csak elenyésző százalékával kapcsolatban léphet fel probléma, így ez nem jelenthet komoly ellenérvet az SP2 telepítése ellen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom