Connect with us

technokrata

Alaptalannak bizonyult az elektronikus dzsihad az Internet ellen

Dotkom

Alaptalannak bizonyult az elektronikus dzsihad az Internet ellen

A tegnapi napra globális támadást próbáltak meg szervezni radikális iszlámhívők, terjedt el a külföldi (főként az orosz) médiában, de kiderült, hogy ennek nem sok valóságalapja volt.

Eugene Kaspersky, az orosz Kapersky Labs IT-biztonsággal foglalkozó cég alapítóját többször is idézték, miszerint komoly támadás várható tegnapra az Internet nagy része ellen. A neves szakember arab és héber nyelvű weboldalak elemzésére hivatkozva állította, hogy számos site-on ˝elektronikus dzsihadra˝ szólították fel a híveket, főként Izrael ellen. A támadás időpontja 2004. augusztus 26-a lett volna.

Időközben azonban sokan egyszerűen alaptalan hisztériának minősítették a vélt támadást, rámutatva arra, hogy ilyen cyber-apokalipszisekről már többször ˝figyelmeztettek˝, és ennek ellenére nem történt semmi lényeges, pár website deface-elésén kívül. Időközben a Kaspersky Labs is igyekezett elhatárolni magát a történettől, arra hivatkozva, hogy tulajdonképpen az orosz, szenzációhajhász média kapta fel az esetet, és tett a bolhából elefántot.

Nem mindig vaklárma

A legutolsó nagyszabású támadásra még 2002. október 21-én került sok, ekkor az Egyesült Államok területén levő 13 rootszerver mindegyike DoS támadáson esett keresztül, adta hírül akkor a Washington Post. Az akció körülbelül egy órán keresztül zajlott, melynek folyamán a 13 szerverből kilenc (!) megadta magát. A felhasználók ugyan nem vették észre ezen számítógépek kiesését, de egyes vélemények szerint elég lett volna csak még egy szervernek kifeküdnie, és az e-mailküldés, valamint a böngészés igen lassúvá vált volna. Teljes leállás esetén az USA elektronikus telekommunikációs infrastruktúrája is komoly károkat szenvedhetett volna.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd