Connect with us

technokrata

Jogsértő Acer notebook?

Dotkom

Jogsértő Acer notebook?

Egy amerikai, videoszoftvereket fejlesztő cég beperelte a távol-kelet egyik legnagyobb notebookgyártóját, az Acert, arra hivatkozva, hogy egyik noteszgépe védett szabadalmakat sért.

Az Intervideo azért indított peres eljárást mind az USA-ban, mint Tajvanon az Acerrel szemben, mert úgy véli, hogy ez utóbbinak Aspire 2000-es modellje sérti szabadalmi jogait. A hordozható számítógép ugyanis olyan multimédiás funkciókkal rendelkezik, melyek az operációs rendszer használata nélkül is kihasználhatók – s az Intervideo szerint ezen megoldás a saját ötleteikre épül.

Egy, a Taipei Times-nak adott telefonos interjúban a beperelt vállalat hivatalosan elismerte azt, hogy jogi eljárást kezdeményeztek ellene, de szerinte az ominózus szabadalom megsértése legalábbis kérdéses. A szigetország egyik legnagyobb számítástechnikai eszközöket gyártó cége a Compal Electronics-szel gyártatja a multimédiás funkciókkal bíró terméket, s ez utóbbi úgy nyilatkozott az Acernek, hogy az a saját szabadalmuk; az Acer pedig közölte, hogy megbízik partnerében.

Az Intervideo ettől függetlenül arra kérte a bíróságot: kötelezze az Acert arra, hogy hagyjon fel a kérdéses termékek gyártásával, forgalmazásával és importálásával. Természetesen az Intervideo a neki okozott anyagi károkat (elmaradt szerzői jogi díjak, ügyvédi költségek) is meg akarja téríttetni a notebookgyártóval. Bármi legyen is azonban az ítélet, az nem befolyásolja jelentősen az Acer értékesítési volumenét, mivel az Aspire 2000-es csak relatíve kis szeletet képvisel az eladott termékek mennyiségét tekintve, közölte az érintett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd