Connect with us

technokrata

Száznál is több kalózra csapott le a rendőrség

Dotkom

Száznál is több kalózra csapott le a rendőrség

A lengyel hatóságok illegálisan másolt és terjesztett filmekkel és zenékkel ˝foglalkozó˝ kalózokat vett őrizetbe.

Minden bizonnyal az ország eddigi legnagyobb fogását tudhatja maga mögött a lengyel rendőrség, amikor több mint száz kalózt vett őrizetbe. A banda egyetemi hálózati rendszereket vett igénybe arra, hogy árujukat a világ minden részén ˝teríteni˝ tudják, közölte a hatóságok szóvivője még kedden. ˝Betörtek a legnagyobb rendszerekbe, s ott olyan lerakatokat hoztak létre, ahonnan a játékok, filmek és zenék kalózverzióit árulták. A Világhálón keresztül terjesztették a másolatokat és valós boltokat is elláttak velük, gyakran még a hivatalos megjelenések előtt.˝

Lengyelország egyébként még a múlt század végén, a 90-es évek közepén modernizálta jogvédelmi törvényeit, elnyerve ezzel az antikalóz csoportosulások elégedettségét. Ennek ellenére a nagyobb városokban kivétel nélkül beszerezhetőek maradtak az illegális másolatok, legyen szó akár filmekről, akár zenékről vagy játékokról – a helyi piacokon. Nem is nehéz odakerülnie a hamisított termékeknek, mivel Kelet-Európa egyes országaiban találhatók az egyik legnagyobb kalózmásolat-készítő telephelyek, állítja az Interpol és a szerzői jogi szakértők. Ezek földrajzilag sincsenek messze Varsótól.

A lengyel rendőrség szóvivője elárulta, hogy mindegyik gyanúsított elmúlt már tizennyolc éves, ugyanakkor sokuk felsőfokú tanulmányait végzi. Legtöbbjük életkora húsz év körül van.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp