Connect with us

IT uborkaszezon interjúsorozat: WSH

Dotkom

IT uborkaszezon interjúsorozat: WSH

A nyár második két hónapja a szabadságok időszaka, amikor vagy mi nyaralunk, vagy a kollégánk, vagy az ügyfelünk, vagy a főnökünk. A lényeg, hogy normális munkavégzésre kevés esély van. Ráadásul az ilyenkor megszokott hőség sem kedvez az alkotókedvnek. Interjúsorozatunkban azt próbáljuk feltérképezni, hogyan telik a hazai IT cégek nyara, mivel töltik az éppen nem szabadságon lévő kollégák az időt.

Kérdéseinkre Debrődy István, a Walton System House (WSH) Számítástechnikai Oktató és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója válaszolt.

Terminal – Hogyan éli meg Ön az uborkaszezont? Hasznos időszaknak tartja, amikor az ember feltöltődik, rendet tesz maga körül? Vagy inkább bosszantja, hogy az évből két hónap majdhogynem kiesik?

Debrődy István – Az igazság az, hogy az uborkaszezon látszólagos. Munka és feladat folyamatosan van, s mivel a szabadságolás miatt kisebb a dolgozói létszám, nagyobb a terhelés is. Inkább az a rossz oldala, hogy nehezebb elintézni az ügyeket.

Terminal – Hogyan kezelik a nyári szabadságok kérdését? Van általános leállás, amikor mindenki kötelező szabadságon van? Vagy inkább az a cél, hogy egyszerre minél kevesebben menjenek nyaralni? Emellett a gyermekes apáknak jár a plusz öt nap?

Debrődy István – Cégünknél a szabadságolás esetében egy szempont a legfontosabb: mindig legyen meg az a bizonyos létszám, amellyel megfelelően el tudjuk látni a feladatainkat, ki tudjuk szolgálni a felhasználókat. Ezt a szempontot figyelembe véve, nem szabjuk meg a szabadság időtartamát: akár három hét folyamatosan is lehet. Természetesen az apukáknak a plusz napok is járnak. De a tapasztalatok szerint a nyári időszakban nem veszik ki a dolgozók a szabadságuk nagy részét: két hétnél hosszabb időre senki sem megy el vakációzni – annak ellenére, hogy a szakemberek szerint a három hét az ideális.

Terminal – Része-e az Önök cégénél a rekreáció támogatása a kompenzációs rendszernek? Gondolok itt üdülési csekkre, a törvényben előírtan felüli plusz szabadságra, vagy szabadidős tevékenységek anyagi támogatására. Ha van ilyesmi – akkor mik a tapasztalataik? Ha nincs – akkor tervezik-e?

Debrődy István – Rendszeresen szervezünk közös programokat: évente kétszer-háromszor, annak függvényében, hogy sikerül összehozni a csapatot. Szorgalmazzuk, szervezzük, de nem fizetjük a közös testmozgást – elsősorban labdarúgás és kosárlabda a jellemző.

Terminal – Kihasználják a lehetőséget közös (informális) szabadidős programok szervezésére a kollégák? (Legyen ez egy sörözés, kirándulás, bográcsban főzés vagy sportolás)

Debrődy István – Az előbb említett közös programokat általában hosszú hétvégekre szervezzük, ahol alkalom és lehetőség nyílik az ilyen jellegű tevékenységekre is. A két és fél napos hétvégéknek van hivatalos részük (beszámolók) is, ám – a sport mellett – fő cél a közös kikapcsolódás.

Terminal – Hová megy nyaralni 2004-ben egy IT vezető? Megfordult-e a fejében, hogy frissen szerzett EU tagságunkra tekintettel európai célpontot válasszon?

Debrődy István – Gyermekeim miatt főleg tengerparti célpontot választunk. Azonban nem vagyok egy kifekvős típus, ezért a döntésnél feltétel, hogy legyen sportolási és aktív pihenési lehetőség is. Szeretem szemüvegben és pipával a számban nézegetni a halakat. Teljes kikapcsolódásként azonban jó síelésnél jobbat nem tudok elképzelni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom