Connect with us

AH: a visszafogott beruházási politika lehetővé teszi a kölcsönök és hitelek együttes csökkenését

Dotkom

AH: a visszafogott beruházási politika lehetővé teszi a kölcsönök és hitelek együttes csökkenését

14 százalékkal emelkedett az Antenna-csoport árbevétele 2004. második negyedévében.

Az AH-csoport (konszolidált) értékesítési nettó árbevétele 2004. második negyedévében több mint 7 milliárd forintot tett ki, mely az első negyedévhez képest több mint 14%-os emelkedés. A növekedés fő oka a műsorterjesztésnél mutatkozó napi átlagos igénybevételi többlet, valamint új szolgáltatások (elsősorban a Kossuth 100 MHz) beindulása. A tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva a konszolidált árbevétel 4,5%-kal emelkedett. A csoport mérleg szerinti eredménye 2004. első félévében közel 1,1 milliárd forintos nyereséget tett ki, a 3,3 milliárd forintos javulás fő oka továbbra is a társaság Vodafone Magyarország Rt.-ben lévő tulajdonának társult vállalkozási részesedésből egyéb részesedéssé minősítése, valamint a Hunsat Rt. tartós részesedései között nyilvántartott 1,22 százalékos tulajdoni hányadot kitevő Eutelsat S.A.-ban meglévő részesedés értékesítésének egyszeri árfolyamnyeresége.

Anyavállalati szinten az AH Rt. 2004. első féléves üzleti eredménye 1,53 milliárd forintot tett ki, mely 28%-os emelkedés 2003. első hat hónapjához képest, az AH anyavállalati mérleg szerinti eredménye (672 millió forint) szintén emelkedett a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva.

Kiadási oldalon jelentős tétel a fizetendő kamatok és kamatjellegű ráfordítások, mely 362 millió forinttal magasabb a 2003. első féléves értéknél, ez a 2003. novemberében megemelt jegybanki alapkamat hitelállományunk áraiba történő begyűrűzésének következménye. Az AH-csoport a hitel- és kölcsönállományának jelentős csökkentését tűzte ki célul, a hosszú lejáratra kapott kölcsönök és hitelek együttes csökkenésének összege 3,5 milliárd Ft, míg a rövid lejáratú kölcsönök és hitelek csökkenése közel 2 milliárd Ft volt 2004. első félévében. Ezt a Hunsat Rt. említett részesedésének értékesítése, valamint a visszafogott beruházási politika tette lehetővé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom