Connect with us

technokrata

Új 64 bites AMD processzor a piacon

Dotkom

Új 64 bites AMD processzor a piacon

Az Advanced Micro Devices útjára bocsátotta 3700+-os jelölésű lapkáját, melyet olyan noteszgépekbe szán, amik kifejezetten az asztali PC-k lecserélését hivatottak szolgálni.

A 32 és 64 bites környezetben is derekasan helyt álló processzor az AMD legújabb lapkája, melyet a mobilszámítógépek piacára szánt a gyártó. A 3700+ besorolású chip rendelkezik a Hypertransport technológiával, illetve természetesen a Windows XP2-jével kihasználhatóvá vált Enhanced Virus Protection funkcióval is. Ez utóbbi révén megakadályozható, hogy a rendszerben puffertúlcsordulás léphessen fel, így például az olyan férgek, vírusok terjedése is megakadályozható, melyek erre a mechanizmusra alapozva akarnak behatolni a rendszerbe.

Miután az Intel tavaly tavasszal bejelentette a Centrino mobilplatformját, és erőteljes marketingkampányba kezdett, népszerűsítendő az újdonságot, gyakorlatilag learatta a noteszgéppiacot. Éppen ezért fontos az AMD-nek, hogy a nagyobb forgalmazók is támogassák, azaz olyan hordozható számítógépekkel is megjelenjenek a vásárlók előtt, melyek az Advanced Micro Devices lapkáit tartalmazzák magukban. A most bejelentett modellt elsőként a Hewlett-Packard és a VoodooPC alkalmazza majd notebookjaiban. Az előbbi a HP Pavilion zv5000z és a Compaq Presario R3000Z típusaiba építi be az új processzort, mondta Sam Szteinbaum, a HP észak-amerikai részlegének egyik elnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd