Connect with us

Új 64 bites AMD processzor a piacon

Dotkom

Új 64 bites AMD processzor a piacon

Az Advanced Micro Devices útjára bocsátotta 3700+-os jelölésű lapkáját, melyet olyan noteszgépekbe szán, amik kifejezetten az asztali PC-k lecserélését hivatottak szolgálni.

A 32 és 64 bites környezetben is derekasan helyt álló processzor az AMD legújabb lapkája, melyet a mobilszámítógépek piacára szánt a gyártó. A 3700+ besorolású chip rendelkezik a Hypertransport technológiával, illetve természetesen a Windows XP2-jével kihasználhatóvá vált Enhanced Virus Protection funkcióval is. Ez utóbbi révén megakadályozható, hogy a rendszerben puffertúlcsordulás léphessen fel, így például az olyan férgek, vírusok terjedése is megakadályozható, melyek erre a mechanizmusra alapozva akarnak behatolni a rendszerbe.

Miután az Intel tavaly tavasszal bejelentette a Centrino mobilplatformját, és erőteljes marketingkampányba kezdett, népszerűsítendő az újdonságot, gyakorlatilag learatta a noteszgéppiacot. Éppen ezért fontos az AMD-nek, hogy a nagyobb forgalmazók is támogassák, azaz olyan hordozható számítógépekkel is megjelenjenek a vásárlók előtt, melyek az Advanced Micro Devices lapkáit tartalmazzák magukban. A most bejelentett modellt elsőként a Hewlett-Packard és a VoodooPC alkalmazza majd notebookjaiban. Az előbbi a HP Pavilion zv5000z és a Compaq Presario R3000Z típusaiba építi be az új processzort, mondta Sam Szteinbaum, a HP észak-amerikai részlegének egyik elnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom