Connect with us

Check Point: a brit fejlesztési minisztériumnál

Dotkom

Check Point: a brit fejlesztési minisztériumnál

Az angol Nemzetközi Fejlesztésügyi Minisztérium a Check Point biztonságát választotta.

A Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette, hogy az angol kormány Nemzetközi Fejlesztésügyi Minisztériuma (DFID) a jelenlegi biztonsági infrastruktúráját a Check Point intelligens biztonsági megoldásaira cseréli. A migráció a DFID stratégiájának része, amely által könnyebb elérhetőséget és az üzletmenet folytonosságát biztosíthatja minden irodája, illetve távolról dolgozó munkatársai számára szerte a világon. A biztonsági megoldások, melyeket Londonból, illetve Glasgow-ból felügyelnek majd, a világon több mint hetven iroda dolgozói számára biztosítják a biztonságos és megbízható videokonferenciák, vagy a távoli hozzáférés lehetőségét. A rendszer felállításában az Assurix informatikai biztonság tanácsadó vállalat nyújt segítséget.

A DFID kulcsszerepet játszik a szegénység felszámolásában, illetve a fenntartható fejlődés eszméjének népszerűsítésében olyan tevékenységek által, mint a rekonstrukciós, újjáépítési projektek, humanitárius segítség nyújtása, vagy a kétoldalú segítségnyújtási szervezet felállítása. A DFID elsősorban olyan országokban van jelen, ahol háború pusztít, illetve minimális hálózati és kommunikációs infrastruktúrával rendelkeznek, így olyan rendszert választott, amelynek segítségével a munkatársak akkor is biztonságosan hozzáférhetnek a rendszerhez, ha nem tudnak bemenni az irodába. Emellett a videokonferenciák szervezése által is javulhat a DFID munkatársak közötti kommunikáció, illetve a szervezeti információ megosztás.

A DFID folyamatosan telepíti a VPN-1-et az egyes telephelyek közötti kapcsolathoz, illetve a VPN-1 SecureClient megoldást a dolgozók távoli vagy otthoni munkavégzéséhez. Emellett a DFID a Check Point SmartCenter-ét használja majd annak érdekében, hogy a DFID egy helyről kontrollálhassa a biztonságot, gyorsan és egyszerűen telepíthesse az új irodák biztonsági rendszereit, valamint csökkentse az adminisztrációs költségeket. A Check Point ClusterXL elnevezésű terheléselosztó és magas rendelkezésre állást biztosító megoldását is alkalmazzák majd annak érdekében, hogy rangsorolják az egyes hálózati forgalmi adatokat, illetve, hogy elkerülhessék a hálózati üresjáratokat.

A Check Point megoldásának tesztelésekor egy sor új funkciót is kipróbálhatott a DFID – olyanokat, amelyek nyújtására nem volt képes a DFID előző rendszere; például: VPN routing, IP telefónia, forgalom-priorizálás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom