Connect with us

Botrány a Nortelnél

Dotkom

Botrány a Nortelnél

A kanadai óriás bejelentette pénzügyi eredményeit, valamint racionalizálási terveit.

A Nortel nyilvánosságra hozta 2004. évi első féléves, auditálás előtt álló eredményeit, valamint bejelentette, hogy a profit erősítésének érdekében dolgozóinak ezreitől válik meg, emellett hét vezetőt szintén eltávolít a vállalattól.

A telekommunikációs óriás alkalmazottainak 10 százalékát építi le, valamint megtisztítja menedzsmentjét a korábbi mérleg-botránnyal kapcsolatba hozható személyektől. A vállalat, mely Kanadában és az Egyesült Államokban is a szabályozó szervek vizsgálata alatt áll, lehet, hogy akár hétnél is több vezetőjétől válik meg az előző, áprilisi átszervezés után – emellett továbbra is azon dolgozik, hogy helyreállítsa korábbi éveinek teljesítmény-adatait.

Észak-Amerika legnagyobb telekommunikációs konszernje közel 3.500 emberétől válik meg a magasabb profit reményében. A leépítés az év végére fejeződhet be, és 500 millió dolláros megtakarítást eredményez. Bill Owens, a vállalat vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki az üggyel kapcsolatban, mint mondta, „a Nortel Networks dolgozói lojalitásukról tanúskodtak a nehéz időkben is”.

Annak érdekében, hogy a cég visszaszerezze egykori hírnevét, a topmenedzserei között is tisztogat: akár több mint hét igazgató, akik mind felelőssé tehetőek a korábbi mérlegmódosításért, is lapátra kerülhet a vizsgálat lezárásáig. Négyet már a héten ki is rúgtak azok közül, akiket kényszerszabadságra helyeztek áprilisban, mikor a Nortel egykori elnökét és vezérigazgatóját, Frank Dunn-t, valamint másik két topmenedzsert is eltávolítottak a vezetőségből.

A Bramptonban, Ontarióban, és Torontóban székelő vállalat becslései szerint a 2004-es első félév részvényenkénti nyeresége dollárban a 0,00-0,02 sáv közé esik. Az év első hat havában 5,1 milliárd volt a bevétel.

A Nortelnél a könyvelési botrány miatt a kanadai és az amerikai hatóságok is vizsgálódnak. A vállalat készségesen együttműködik a hatóságokkal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom