Connect with us

technokrata

Svájci ellenőrzés alatt Ausztria legnagyobb telekommunikációs társasága

Dotkom

Svájci ellenőrzés alatt Ausztria legnagyobb telekommunikációs társasága

Az APA hírügynökség értesülései szerint az ÖIAG vagyonkezelő 47 százalékos Telekom Austria részét a svájci Swisscomnak adja el.

Lapértesülések szerint a Telekom Austria 47 százalékát a svájci Swisscom veszi meg az ÖIAG-tól. Készpénzért 17 százaléknyi részesedés kel el, a fennmaradó 25 százalékot részvénycserével egyenlíti ki a svájci cég. Ezzel az osztrák vagyonkezelő 11 százalékos közvetlen részesedést szerez a Swisscomban. A felvásárlást még egyik fél sem támasztotta alá hivatalosan.

A vezető svájci állami távközlési vállalat adózott eredménye kisebb a vártnál: 20,5 százalékkal 757 millió svájci frankra csökkent az idei év első felében az egy évvel korábbi 952 millióról. A második negyedben az adózott eredmény 269 millióra esett az egy évvel korábbi 543 millióról. A mérséklődés az éles árverseny és a német Debitel mobilszolgáltató eladásával összefüggő valutaárfolyam-veszteségek miatt következett be.

A társaság megerősítette korábbi előrejelzését, így várhatóan 10 milliárd lesz az árbevétel és 4,3 milliárd a nyereség (EBITDA) ebben az évben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle