Connect with us

technokrata

Egyre könnyebb rászedni az internetezőket

Dotkom

Egyre könnyebb rászedni az internetezőket

A Sophos közlése szerint már megjelentek az első olyan weboldalak, melyek úgynevezett phising készleteket nyújtanak a technika sötét oldala iránt érdeklődőknek, jócskán megkönnyítve a többi, gyanútlan internetező becsapását.

Miből áll egy ilyen csomag? Grafikákból, webes kódokból és szöveges állományokból, melyek révén már relatíve könnyűszerrel össze lehet eszkábálni egy olyan weboldalt, amit aztán phishing támadásokra lehet felhasználni. Így ugyanis el lehet hitetni egy gyanútlan webezővel, hogy olyan oldalon jár, amit ismer és amit biztonságosnak tart – ezáltal például rávehető arra, hogy megadja a bankkártya adatait vagy egyéb fontos információkat.

Graham Cluley, a Sophos egyik vezető konzultánsa a következőképp nyilatkozott: ˝Azzal, hogy az ehhez szükséges eszközök amatőrök kezébe kerülhetnek, várható, hogy az erre alapuló támadások tovább fognak növekedni az elkövetkező időszakban.˝ Az IT-biztonsággal foglalkozó cég arra is felhívta a figyelmet, hogy ezen kitek nagy része spammelő szoftvert is tartalmaz, így nemcsak a weboldal létrehozásában nyújtanak aktív segítséget, hanem annak elterjesztésében is.

Az egyre szaporodó csalások miatt számos online bankolással foglalkozó website már előre figyelmezteti felhasználóit arra, hogy ne nyissanak meg olyan e-maileket, melyben arra kérhetik, hogy adják meg adataikat. Az USA sok pénzintézete kifejezetten azt javasolja, hogy először telefonáljanak a banknak, ha érzésük szerint ilyen típusú levelet kapnak, és nem tudják, mi a teendő. Egyébként a nagy vállalatok, cégek sosem kérnek adatokat e-mailen keresztül, s ha az ilyen fontos oldalakra mindig úgy megyünk fel, hogy begépeljük a böngészőnk címsorába a domainnevet, akkor nem érhet minket kellemetlen meglepetés – legalábbis a támadások ezen formáját tekintve.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd