Connect with us

technokrata

Máris hibát találtak a Windows XP SP2-ben

Dotkom

Máris hibát találtak a Windows XP SP2-ben

Még szinte elérhetővé sem vált mindenki számára a Microsoft operációs rendszeréhez készített legfrissebb javítócsomag, amikor rábukkantak a benne rejlő első hibákra.

Pár napja jelentette be a német Heise Security, hogy két biztonsági rést is talált, amik akkor is kiaknázhatók, ha a felhasználó Windows XP operációs rendszerét ellátta már a második javítócsomaggal. A Microsoft egyelőre nem kívánt részletekbe menően nyilatkozni a sebezhetőségekről, annyit közöltek csupán, hogy megvizsgálták az esetet, és nem találtak arra utaló jeleket, hogy támadók ki tudnák használni ezeket akár e-mailen, akár böngészőn keresztül.

Ismeretes, hogy a Windows XP második javítócsomagja az operációs rendszer biztonságosságának fokozását hivatott szolgálni: a továbbfejlesztett tűzfalon kívül számos beállítást is megváltoztattak, hogy a támadók bizonyos típusú próbálkozásait ellehetetlenítsék. Emellett az összes eddig megjelent javítás is belekerült a frissítőcsomagba, így érdemes azt feltelepíteni. Annak ellenére, hogy a Microsoft soha nem állította azt, hogy az SP2 az összes biztonsági rést eltüntetni.

Az frissítés megjelenése során egyébként a szoftveróriás alapítója, Bill Gates is felszólalt, aki a második javítócsomagot a Windows-okhoz valaha is készített legszéleskörűbb ingyenes update-nek nevezte. Ismeretes, hogy ennek elkészülte miatt csoportosított át programozókat Redmond a következő generációs operációs rendszere, a Longhorn csapatából. Ami ez utóbbi megjelenésében csúszást eredményezett, az a jelenlegi OS-t tette jóval biztonságosabbá. Éppen emiatt, a német kutatók által megtalált hibáktól függetlenül Marc Maiffret, az eEye IT-biztonsággal foglalkozó cég egyik vezető alkalmazottja is azt tartja, hogy az SP2 jóval biztonságosabb platformmá változtatja az operációs rendszert, habár arra senki ne számítson, hogy telepítése után többé nem lesz szükség kisebb-nagyobb frissítésekre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd