Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: virtualizációs és felügyeleti képességek a szabványalapú számítástechnika világában

Dotkom

HP: virtualizációs és felügyeleti képességek a szabványalapú számítástechnika világában

A HP új innovációkat vezet be a nagyvállalati szerverek szegmensében: HP-UX 11i v2 operációs rendszert a HP 9000 rendszerekhez, és új, gyorsabb processzorokat az AlphaServer szerverekhez.

A HP újabb fejlesztéseket vezet be kiterjedt szerver portfoliójában annak érdekében, hogy ügyfelei még nagyobb fokú szabadságot és rugalmasságot élvezzenek IT-hátterük és üzleti szükségleteik összehangolásában. Ezek a fejlesztések – köztük a HP 9000 és Integrity szerverekkel egyaránt kompatibilis HP-UX 11i v2 , valamint az új AlphaServer processzorok bevezetése – a kívánt készültségi szint elérésekor az Integrity-platformra történő átállást is támogatják.

A HP-UX 11i v2 egységes operációs platformot biztosít a HP 9000 és Integrity szerverekhez. Jelenleg ez a megoldás kínálja az ágazatban a legfejlettebb, mindkét termékcsaládot támogató integrált virtualizációs és felügyeleti képességeket. Ráadásul a rendszerüket HP-UX 11i v1 változatról frissítő HP 9000 felhasználók 25 százalékos teljesítményjavulásra is számíthatnak.

A HP-UX 11i v2 emellett egységes adminisztratív funkciókkal könnyíti meg az Integrity rendszerek bevezetését. A HP-UX 11i megőrzi forrás- és adat-kompatibilitását a HP 9000-Integrity átállás során. Ezen túlmenően, a HP Serviceguard is egy fürtön belül tudja támogatni a HP 9000 és Integrity szervereket.

A HP az AlphaServer termékcsalád teljesítményét is javította. Az új, nagyobb sebességű processzorokkal ellátott rendszerek – EV7 a középkategóriában és EV7z a felső kategóriában – gazdaságos platformhoz juttatják a Tru64 UNIX és OpenVMS operációs rendszerek felhasználóit. Ezekkel a fejlesztésekkel a HP fokozza ügyfelei reagálókészségét: támogatja őket az üzleti szükségleteket szorosabban követő IT-környezet kialakításában.

Új generációs operációs rendszer kritikus környezetekhez
A 128 processzoros rendszerig méretezhető HP-UX 11i v2 számos új adatközpont-jellemzőt kínál a virtualizáció, a rendelkezésre állás és a katasztrófatűrés területén. A virtualizáció révén a felhasználó egységes készletként kezelheti (pooling) és szabadon megoszthatja informatikai erőforrásait. A virtualizáció lehetővé teszi a rendszer kihasználtságának optimalizálását, és olyan környezetet hoz létre, amelyben belül az IT-eszközök a változó szükségleteket követve, bármikor átcsoportosíthatók. A rendelkezésre állással és a katasztrófatűréssel kapcsolatos fejlesztések révén a rendszergazda a magas szolgáltatási szinteket rugalmasan kézben tartva, folyamatosan figyelemmel kísérheti a kritikus környezetben fellépő terhelésbeli változásokat. A HP-UX 11i v2 jövőbeni frissítéseinek biztonsági és erőforrás-particionálási jellemzői integrált formában működnek majd együtt az operációs rendszer felügyeleti, rendelkezésre állási és virtualizációs képességeivel.

A zavartalan nagyvállalati működés érdekében a HP-UX 11i v2 a HP rendelkezésre állási és üzletmenet-folytonossági megoldásainak alapját adó Serviceguard alkalmazásra nézve is több újítást tartalmaz. A Serviceguard 5 másodpercen belüli visszaállási (failover) idővel maximálja az alkalmazások rendelkezésre állását, és emelt szintű fürtkezeléssel egyszerűsíti a visszaigazolás- és szerepalapú felügyeletet.

A többplatformos alkalmazásintegráció előnyeit kihasználva a HP 9000 szerverek HP-UX 11i v2 operációs rendszere támogatja a HP-UX 11i környezetek felügyeletét és adminisztrálását, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a jövőben egyszerűen átálljanak a HP Integrity szerverekre, vagy harmonikusan futassák egymás mellett párhuzamosan a két rendszert.

Teljesítménynövelés és árcsökkentés a HP AlphaServer ügyfeleknek
Az AlphaServer-ügyfelek szükségleteire reagálva a HP a jövőben gyorsabb (1,15 GHz-es) EV7 processzorokat kínál a 2-4 processzoros AlphaServer ES47 és a 2-8 processzoros AlphaServer ES80 rendszerhez. A legkomolyabb követelményeket támasztó alkalmazásokhoz a 2-64 db 1,3 GHz-es EV7z processzorral ellátott AlphaServer GS1280 használata ajánlott. Ez a konfiguráció 13-16 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt elődjénél. Az augusztusra tervezett processzor- és memória-árcsökkentés a HP AlphaServer ár-teljesítmény arányát is jelentősen javítja.

A hosszabb távon Integrity-alapú környezet kiépítését tervező, Tru64 UNIX és/vagy OpenVMS alkalmazásokkal dolgozó ügyfeleknek továbbra is HP AlphaServer rendszereket érdemes használniuk. Az idén augusztustól elérhető Tru64 v5.1B-2 változat esetében a HP még tovább egyszerűsítette a telepítést és fokozta a megbízhatóságot.

A HP töretlenül teljesíti ígéreteit az OpenVMS v7.3-2 és az év vége előtt bevezetendő OpenVMS v8.2 operációs rendszerekkel kapcsolatban. Mindkét rendszer támogatja az AlphaServer és az Integrity szervereket. Az új fejlesztések tovább javítják a HP AlphaServer rendszerek ár-teljesítmény arányát, és a felhasználók rendelkezésére bocsátják a tervezett és váratlan terhelési csúcsok kezeléséhez szükséges kapacitást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés