Connect with us

technokrata

Egyre ˝okosabbak˝ lesznek a vírusok

Dotkom

Egyre ˝okosabbak˝ lesznek a vírusok

A vírusírók és a spammerek érdekházassága egyre ˝intelligensebb˝ digitális kártevőket hoz a világra.

A new yorki Messagelabs január és július között 5,6 milliárd levelet vizsgált át, és úgy találta, hogy tizenkettőből egy olyan vírust tartalmazott, amely képes volt átjutni a gépet védő tűzfalakon. A vállalat egyébként 50 millió felhasználó e-mailjét tudja egy nap átnézni, köztük nagyobb kormányzatok és vállalatok forgalmát is, mint például a brit kormány, a The Bank of New York és a japán Fujitsu elektronikus leveleit.

A Messagelabs szerint hiába voltak már eddig is nagy vírusfertőzési hullámok az Interneten, a legnagyobb veszély még csak most kezdődik. A vállalat úgy véli, hogy 2004. első fele a spammerek és a vírusok alkotóinak útjait egy irányba terelte: számos példa mutatkozik arra, hogy a vírusfertőzések miatt nyitottá vált rendszereket a spammerek használták fel például e-mail relay-ként. Mindezt bebizonyítandó, a Messagelabs egyik alkalmazottja számos csevegőszobát kezdett figyelni, s ott olyan társalgásokra bukkant, melyeket valószínűsíthetően vírusírók és spamküldők folytattak egymással, a közös cél érdekében.

A jelenség oka egyértelműen a profitszerzés, állítja a Messagelabs; a spam blokkolásával foglalkozó szoftverek elterjedése ugyanis arra kényszeríti a spammereket, hogy új módszereket találjanak kéretlen üzeneteik célbajuttatásához. Csak kicsi bevétel jelentkezhet akkor, ha egyszerűen vírusokat terjesztünk, de ha egy vírus funkcionalitását kombináljuk a spamek által elérhető profittal, akkor hirtelen érthetővé válik, hol is van ebben a nagy üzlet; áll a Messagelabs tanulmányában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd