Connect with us

technokrata

Újra hibás az Internet Explorer?

Dotkom

Újra hibás az Internet Explorer?

Egyes értesülések szerint a Microsoft böngészője ismét hibásnak bizonyult.

Egy spoofing sebezhetőség fenyegeti az Internet Explorer használóit, közölte a nyilvánossággal a The Inquirer online hírmagazin, a Secunia nevű dán, IT-biztonsággal foglalkozó weboldal közleményére hivatkozva. Eszerint az 5.01-es, az 5.5-ös és a 6-os változatok érintettek az esetben.

Eredetileg Liu Die Yu fedezte fel a sérülékenységet, ami abból áll, hogy bizonyos esetekben a böngésző nem frissíti a címsort, miután bizonyos műveletek végrehajtódtak, amik után pedig szükség lenne erre. Ennek ismeretében a támadók elérhetik, hogy a böngészőben egy biztonságos weboldal címe szerepeljen úgy, hogy valójában az internetező már nem ott, hanem egy másik – például ártó szándékkal létrehozott – weblapon jár.

A Secunia jelentése szerint egy Windows 2000-es operációs rendszeren, mely rendelkezik az arra készített negyedik javítócsomaggal, illetve egy olyan Windows XP-n, amin megtalálható az SP1, egyaránt kihasználható a hiba. A dán biztonságkutatók javaslata szerint a probléma jelenleg csak úgy küszöbölhető ki, ha az érintettek letiltják az aktív scriptelést, vagy pedig másik termékre térnek át. Ugyanakkor a The Inquirer letesztelte egy olyan számítógépen a hibát, melyen a Windows XP második javítócsomagjával ellátott változata futott, és ettől a problémától mentesnek találták azt.

Arról, hogy valaki érintett-e ebben a hibában, a Secunia weboldalán elhelyezett teszt végrehajtásával bárki meggyőződhet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd