Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újra hibás az Internet Explorer?

Dotkom

Újra hibás az Internet Explorer?

Egyes értesülések szerint a Microsoft böngészője ismét hibásnak bizonyult.

Egy spoofing sebezhetőség fenyegeti az Internet Explorer használóit, közölte a nyilvánossággal a The Inquirer online hírmagazin, a Secunia nevű dán, IT-biztonsággal foglalkozó weboldal közleményére hivatkozva. Eszerint az 5.01-es, az 5.5-ös és a 6-os változatok érintettek az esetben.

Eredetileg Liu Die Yu fedezte fel a sérülékenységet, ami abból áll, hogy bizonyos esetekben a böngésző nem frissíti a címsort, miután bizonyos műveletek végrehajtódtak, amik után pedig szükség lenne erre. Ennek ismeretében a támadók elérhetik, hogy a böngészőben egy biztonságos weboldal címe szerepeljen úgy, hogy valójában az internetező már nem ott, hanem egy másik – például ártó szándékkal létrehozott – weblapon jár.

A Secunia jelentése szerint egy Windows 2000-es operációs rendszeren, mely rendelkezik az arra készített negyedik javítócsomaggal, illetve egy olyan Windows XP-n, amin megtalálható az SP1, egyaránt kihasználható a hiba. A dán biztonságkutatók javaslata szerint a probléma jelenleg csak úgy küszöbölhető ki, ha az érintettek letiltják az aktív scriptelést, vagy pedig másik termékre térnek át. Ugyanakkor a The Inquirer letesztelte egy olyan számítógépen a hibát, melyen a Windows XP második javítócsomagjával ellátott változata futott, és ettől a problémától mentesnek találták azt.

Arról, hogy valaki érintett-e ebben a hibában, a Secunia weboldalán elhelyezett teszt végrehajtásával bárki meggyőződhet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés