Connect with us

Mobil: tízmillió csehből tízmilliónak van

Dotkom

Mobil: tízmillió csehből tízmilliónak van

Telített a csehországi mobiltelefon-piac.

A cseh mobilszolgáltatók által közzétett, 2004 júniusi adatok szerint 100 cseh lakosra 99 telefon jut, azaz 10,08 millió mobilkészüléken osztozik a közel ugyanennyi lelket számláló ország. A szakértők feltevései szerint azonban a lakosságnak mindössze 80 százalékát „fertőzte” meg a mobilfónia: soknak több telefonja van, míg mások egyetlen készülékkel sem rendelkeznek. A csehek az év első hat havában 34 milliárd koronát költöttek mobiltelefonos szolgáltatásokra, amely 3 milliárddal több, mint tavaly ugyanekkor.

A hatalmas, ám telített piacon három szolgáltató osztozik: a volt állami monopólium leány Eurotelnek 4,32 millió ügyfele van, az év első felében 105 ezerrel gyarapodott, ez idő alatt pedig 14,6 millió koronát tett zsebre. Az ismerősen csengő magentás T-Mobile 4,08 millió csehnek nyújt szolgáltatást, júniusig 128 ezer új ügyfelet szerzett, miközben 12,7 milliárdot számlázott ki szolgáltatásaiért. A Tolstoy-os Cesky Mobil 1,68 millió előfizetőt számlál, az esztendő első hat havában 130 ezren választották, 6,4 milliárd korona volt a forgalma a fél tucat hónap alatt.

Mint már említettük, a csehországi mobiltelefon-piac bizony elérte telítettségét, a szolgáltatók perspektívát a hozzáadott értékű szolgáltatásokban találhatnak, új lehetőségeket kínál számukra a tartalomszolgáltatás és az adatátvitel minőségi javítása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom